Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Η Μήδεια του Ερωτα
[Protagon]: Η Μήδεια του Ερωτα

[Protagon]: Η Μήδεια του Ερωτα

Πέρασα την πόρτα του Gazarte από περιέργεια. Είχα ακούσει για την παράσταση «Του Eρωτα», από την Κωνσταντίνα Βαρσάμη που είχε και την αρχική ιδέα. Ήξερα πως πρόκειται για ένα πάντρεμα αγαπημένων τραγουδιών, ελληνικών και ξένων, με αποσπάσματα από τη Μήδεια του Ευριπίδη. Το θέατρο ήταν γεμάτο, από γυναίκες κυρίως.

Στην πραγματικότητα δεν ήξερα τι να περιμένω. «Μεικτό θέαμα», γράφει η παρουσίαση στην ιστοσελίδα του Gazarte. Λίγες ώρες νωρίτερα, έτυχε να παρακολουθήσω κοινή συνέντευξη του σκηνοθέτη της παράστασης Λευτέρη Γιοβανίδη, αλλά και της Ρίτας Αντωνοπούλου κι ήταν αυτό ακριβώς το ομιχλώδες του πράγματος που με έπεισε πως αξίζει να δω περί τίνος πρόκειται.

Τα φώτα σβήνουν (αλήθεια, τι ωραία δουλειά έχει γίνει ΚΑΙ στα φώτα) και στη σκηνή, τρεις εξαιρετικοί μουσικοί κι η πρωταγωνίστρια. Δωρική, μεστή, ανεπιτήδευτη και συνειδητά απολύτως εκτεθειμένη σε όλους εκείνους που σπεύδουν να τη δουν ως Μήδεια του έρωτα. Στέκεται μπροστά σου για να σου πει την ιστορία της. Την ιστορία κάθε ανθρώπου που ερωτεύεται οριστικά και αμετάκλητα.

«Όταν γεννιέται ο άνθρωπος ένας καημός γεννιέται, όταν φουντώνει ο πόλεμος το αίμα δε μετριέται…» και η αφήγηση αρχίζει.

Δεν ξέρω τι με εξέπληξε περισσότερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!