Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μια βιομηχανία παραπληροφόρησης στην υπηρεσία του Γκρίλο
[Protagon]: Μια βιομηχανία παραπληροφόρησης στην υπηρεσία του Γκρίλο

[Protagon]: Μια βιομηχανία παραπληροφόρησης στην υπηρεσία του Γκρίλο

Επαιξαν μεγάλο ρόλο στο Βrexit. Βοήθησαν αποφασιστικά τον Ντόναλντ Τραμπ. Και τώρα η ασθένεια των ψεύτικων ειδήσεων μεταφέρεται στην Ιταλία και βοηθάει το κόμμα του δημοφιλούς λαϊκιστή κωμικού να εκτοξευθεί και να διεκδικεί ο ίδιος την πρωθυπουργία

Το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο ελέγχει ένα τεράστιο δίκτυο από επίσημα και ανεπίσημα sites που εμφανίζονται ως ανεξάρτητα, σελίδες στο Facebook και λογαριασμούς στα social media που αναδημοσιεύουν το ένα το άλλο. Και διοχετεύουν ακατάπαυστα στο ιταλικό διαδίκτυο παραπληροφόρηση, θεωρίες συνωμοσίας και προπαγάνδα του Κρεμλίνου. Αυτό αποκαλύπτει η εκτενής έρευνα του αμερικανικού ιστότοπου Buzzfeed News.

Η διαδικτυακή παραπληροφόρηση ξεκίνησε σχεδόν μαζί με την εξάπλωση του Διαδικτύου. Στην αρχή με μικρές γραφικές «μικροεστίες» όπου κάποιος μπορούσε να διαβάσει – συχνά γελώντας – τα πιο εξωφρενικά πράγματα. Αλλά σιγά-σιγά συστηματοποιήθηκε. Εγινε mainstream. Και πλέον μπαίνει στην υπηρεσία πρώην περιθωριακών αντισυστημικών πολιτικών δυνάμεων που την χρησιμοποιούν για να αυξήσουν την επιρροή και την δημοτικότητά τους. Δημιουργώντας ενσυνείδητα κοπάδια από παραπληροφορημένους και αγανακτισμένους οπαδούς. Οι οποίοι καταναλώνουν με βουλημία ό,τι αντιευρωπαϊκό και γενικότερα «αντι-κατεστημένο» νέο διαβάζουν. Και που χωρίς να μπουν στον κόπο να το σκεφτούν ή να ελέγξουν την ακρίβεια της είδησης την αναπαράγουν και την διαδίδουν.

Σύμφωνα με το BuzzFeed News η επόμενη μάχη με τις ψεύτικες ειδήσεις και την διαδικτυακή παρέμβαση της Ρωσίας μεταφέρεται στην Ιταλία. Οπου το Κίνημα 5 Αστέρων έχει στήσει μια σοφιστικέ μηχανή προπαγάνδας με τεράστια απήχηση που όπως φαίνεται είναι σε θέση πλέον να επηρεάσει αποφασιστικά και εκεί τις εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!