Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 14 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μια νέα γλώσσα γεννήθηκε στην Ευρώπη
[Protagon]: Μια νέα γλώσσα γεννήθηκε στην Ευρώπη

[Protagon]: Μια νέα γλώσσα γεννήθηκε στην Ευρώπη

 • Esquire

  Προειδοποιήσεις/ Ο Γκέιτς και τα «οκτώ πλοκάμια του χταποδιού»

  Ο κύριος πέρασε από τον χώρο και δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές στους γίγαντες της τεχνολογίας: η αλαζονεία σας, τους λέει, μπορεί να σας κοστίσει το είδος κυβερνητικής παρέμβασης που έρχεται στους εφιάλτες σας και που στο παρελθόν έχει κοστίσει και σε μένα.

  Ποιος είναι αυτός ο κύριος; Ο Μπιλ Γκέιτς που μόλις δημοσιοποίησε, με τη σύζυγό του Μελίντα, τον ετήσιο απολογισμό για τα έργα και τους σκοπούς του ιδρύματός τους. Και ήταν μια ευκαιρία για να στρέψει το βλέμμα του στην υπέρμετρη εξουσία της Apple, της Google, του Facebook, της Amazon και των λοιπών κολοσσών των νέων τεχνολογιών.

  Ο πατέρας της Microsoft δεν αναφέρει ονόματα, αλλά το μήνυμά του έχει οκτώ προφανείς παραλήπτες – τους Ζάκερμπεργκ, Σάντμπεργκ, Πέιτζ, Μπριν, Πιτσάι, Μπέζος, Κουκ και Ιβ. Εκείνους που το Esquire αποκαλεί «τα οκτώ πλοκάμια του χταποδιού».

  «Πρέπει να είναι προσεκτικοί, υπάρχει ο κίνδυνος να πιστέψουν ότι το όραμά τους είναι πιο σημαντικό από αυτό του κράτους και της δυνατότητάς του να παρεμβαίνει σε ορισμένους βασικούς τομείς», λέει ο Γκέιτς. Ο Aλεν του ζητάει να αναφέρει παραδείγματα και η απάντηση είναι σαφής: «Αναφέρομαι στο πώς οι ανώνυμες και αόρατες οικονομικές συναλλαγές ενθουσιάζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις ή στην ιδέα τους ότι ακόμη και σε μια εγκληματική επικοινωνία μεταξύ τρομοκρατών δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση οι αρχές».

  Επομένως, πρέπει ένα iPhone να μπορεί ξεκλειδωθεί; «Δεν πρόκειται για δυνατότητα, αλλά για βούληση», απαντά ο γκουρού του Σιάτλ, επικρίνοντας σαφώς την προστασία που ζήτησε ο Τιμ Κουκ. Γιατί αν υπάρχει ένα πράγμα που φοβίζει τον φύσει αισιόδοξο Γκέιτς είναι η τρομοκρατία, η ιδέα ότι «μια μικρή ομάδα έχει πρόσβαση σε πυρηνικά ή βιολογικά όπλα».

  Φωτό: Το ύφος τα λέει όλα. Πηγή: EPA/ETIENNE LAURENT/POOL

 • Financial Times (έκδοση με συνδρομή)

  Eurish/ Μια νέα γλώσσα γεννιέται στην Ευρώπη

  Μια νέα γλώσσα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη: τα Eurish, μια ευρωπαΐζουσα παραλλαγή της αγγλικής γλώσσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!