Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το Μεξικό πνίγεται στο αίμα – Μία ανθρωποκτονία κάθε 15 λεπτά το 2019
[Protagon]: Το Μεξικό πνίγεται στο αίμα – Μία ανθρωποκτονία κάθε 15 λεπτά το 2019

[Protagon]: Το Μεξικό πνίγεται στο αίμα – Μία ανθρωποκτονία κάθε 15 λεπτά το 2019

Είναι σαν να δολοφονείται κάθε χρόνο ο πληθυσμός μιας ολόκληρης πόλης στο Μεξικό. Αυτό δείχνουν τα στατιστικά του ακήρυχτου, αλλά εξαιρετικά αιματηρού πολέμου μεταξύ των καρτέλ και των συμμοριών.

Οι Αρχές του Μεξικού καταμέτρησαν το 2019 συνολικά 34.582 ανθρωποκτονίες, τον υψηλότερο αριθμό από το 1997, τη χρονιά που άρχισαν να τηρούνται επίσημα δεδομένα για το φαινόμενο.

Ο αριθμός αυτός ισούται με περίπου 95 ανθρωποκτονίες την ημέρα, ή περίπου τέσσερις την ώρα.

Το 2018 είχε ήδη καταγραφεί ιστορικό ρεκόρ (33.743 ανθρωποκτονίες), που καταρρίφθηκε πέρυσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων όπου η βία των συμμοριών είναι ενδημική, το πρόβλημα άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία μετά το 2006, όταν ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν στρατιωτικοποίησε το πρόβλημα.

Εκτοτε, σχεδόν 275.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό, σύμφωνα με την Εκτελεστική Γραμματεία του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Ασφάλειας, που πάντως δεν έχει διευκρινίσει πόσοι έπεσαν θύματα ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο σημερινός πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο οποίος έκλεισε την 1η Δεκεμβρίου την πρώτη του χρονιά στην εξουσία, διαβεβαιώνει πως η βία θα μειωθεί, χάρη στον αγώνα της κυβέρνησής του εναντίον της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και της μείωσης της καταφυγής στη βία έναντι των κακοποιών. Ωστόσο το νέο ρεκόρ υπογραμμίζει το μέγεθος της πρόκλησης με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνησή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!