Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Η μέθοδος του Μαξίμου για την προσέλκυση βουλευτών της Κεντροαριστεράς
[Protagon]: Η μέθοδος του Μαξίμου για την προσέλκυση βουλευτών της Κεντροαριστεράς

[Protagon]: Η μέθοδος του Μαξίμου για την προσέλκυση βουλευτών της Κεντροαριστεράς

«Θα γυρίσουν όλοι στο σπίτι τους». Αυτό επαναλαμβάνει υπουργός που συμμετέχει ενεργά στην προσέγγιση στελεχών της Κεντροαριστεράς, όταν τον ρωτούν για τα σενάρια που θέλουν βουλευτές που προέρχονται από τον χώρο να συνεργάζονται τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι τόσο σίγουρος; Γιατί ξέρει την μέθοδο, είναι η απάντηση.

Η ψυχραιμία του Μαξίμου μπροστά στις αποχωρήσεις βουλευτών από το κυβερνητικό σχήμα και δηλώσεις όπως αυτή του Πάνου Σκουρλέτη («δεν θα χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, υπάρχουν και εφεδρείες») έκαναν πολλούς να ξεκινήσουν τους υπολογισμούς.

Στον πάγκο υπάρχει ένα μικρό και ένα μεγάλο μέρος, το πρώτο για ανεξάρτητους βουλευτές και το δεύτερο για αυτούς που προέρχονται από την Κεντροαριστερά.

Η δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κατσιαντώνη που πολλά ρεπορτάζ τον ήθελαν να είναι κοντά στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέτρεψε τα δεδομένα και έκανε τον πάγκο που προέρχεται από ανεξάρτητους βουλευτές να δείχνει μικρός. Και είναι όντως. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» ο πρώην βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που τον θέλουν να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ένταξής του στην ΝΔ.

Ολα όμως δείχνουν ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύει κανείς. Το αποδεικνύει και η περίπτωση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου που λίγο καιρό μετά την έξοδο της από την Ενωση Κεντρώων πήρε πράσινο φως για την ένταξη της στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ως ένα ιδιότυπο άνοιγμα στη σοσιαλδημοκρατία; Το ερώτημα θα παραμείνει ρητορικό…

Ετσι λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν μεν ενισχύσεις από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων, αλλά γνωρίζουν καλά ότι το μεγάλο μέρος του πάγκου θα κληθούν να το καλύψουν βουλευτές από την Κεντροαριστερά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!