Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Μετά τον Στίγκλιτς και ο Χαν-Βέρνερ Ζιν βλέπει την Ιταλία εκτός ευρώ
[Protagon]: Μετά τον Στίγκλιτς και ο Χαν-Βέρνερ Ζιν βλέπει την Ιταλία εκτός ευρώ

[Protagon]: Μετά τον Στίγκλιτς και ο Χαν-Βέρνερ Ζιν βλέπει την Ιταλία εκτός ευρώ

O Γερμανός ήλθε να προστεθεί στους οικονομολόγους που προβλέπουν ένα… Italexit, καθώς η ιταλική οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ενώ όλο και περισσότεροι οι Ιταλοί επιθυμούν να δουν τη χώρα τους εκτός Ευρωζώνης

Αντέχει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, την Ευρωζώνη; Αυτό είναι πλέον το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η Ιταλία και η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι. Διότι όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι δηλώνουν βέβαιοι πως η ιταλική οικονομία δεν θα αντέξει και πως ένα Italexit είναι θέμα χρόνο. Πριν από δέκα μέρες ήταν ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς που προέβλεψε μια Ευρωζώνη χωρίς Ελλάδα αλλά και χωρίς Ιταλία στην επόμενη δεκαετία. Τώρα είναι η σειρά ακόμη ενός ευρωσκεπτικιστή οικονομολόγου, του Γερμανού Χανς-Βέρνερ Ζιν.

«H κατάσταση της οικονομίας τη Ιταλίας είναι τόσο απελπιστική ώστε η έξοδός της από την Ευρωζώνη είναι θέμα χρόνου», σημείωσε ο Χανς-Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στη Die Welt .

«Η πιθανότητα να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ μειώνεται από χρόνο σε χρόνο. Η χώρα δεν τα βγάζει πέρα με το ευρώ. Η ιταλική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και δεν έκανε τα περασμένα χρόνια καμιά σοβαρή προσπάθεια να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!