Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Μεσοσταθμικά η μείωση του ΕΝΦΙΑ – Μητσοτάκης: δεν θα μειωθεί για τις βίλες της Μυκόνου
[Protagon]: Μεσοσταθμικά η μείωση του ΕΝΦΙΑ – Μητσοτάκης: δεν θα μειωθεί για τις βίλες της Μυκόνου

[Protagon]: Μεσοσταθμικά η μείωση του ΕΝΦΙΑ – Μητσοτάκης: δεν θα μειωθεί για τις βίλες της Μυκόνου

Την αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα ώστε να το πάρουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να διορθωθούν ορισμένες «αδικίες» ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε, επίσης, ότι η μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή θα εφαρμοστεί «μεσοσταθμικά», ενώ το πώς ακριβώς θα μειωθεί, θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου.

Δεδομένης της δευκρίνισης Σταϊκούρα (σε συνέχεια όσων είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός) για μεσοσταθμική μείωση κατά 8%, είναι προφανές ότι για τα χαμηλότερης αξίας ακίνητα η μείωση θα είναι μεγαλύτερη (γύρω στο 10 – 12%).

Οσον για το πώς αυτή θα γίνει, θεωρείται βέβαιο ότι οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα συνδέονται άμεσα με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Αν δηλ.η Τιμή Ζώνης ενός ακινήτου αυξηθεί, θα συμπαρασύρει και τον φόρο.

Χαρακτηριστικά των προθέσεων της κυβέρνησης είναι όσα είπε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!