Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Μέρκελ κλείνει την πόρτα της ΕΕ στην Τουρκία
[Protagon]: Η Μέρκελ κλείνει την πόρτα της ΕΕ στην Τουρκία

[Protagon]: Η Μέρκελ κλείνει την πόρτα της ΕΕ στην Τουρκία

Ενώ η Αγκυρα προσπαθεί -έστω και προσχηματικά- να κρατήσει ανοιχτή την προοπτική ένταξης στην ΕΕ, η Γερμανία δια της καγκελαρίου φαίνεται να θέλει να την κλείσει οριστικά

Σε μια δήλωση που φαίνεται να ορίζει μια ιστορική μεταστροφή του Βερολίνου απέναντι στο ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ανέφερε σε βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ότι είναι πλέον αντίθετη στην έναρξη νέων συνομιλιών της ΕΕ με την Αγκυρα.

Οπως σχολίασε την Τετάρτη η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Bild, η οποία επικαλείται πηγές που συμμετείχαν στην κομματική συνάντηση, με αυτήν την δήλωση οι συνομιλίες ΕΕ-Τουρκίας «ουσιαστικά έχουν λήξει». Η Γερμανία, με τα εκατομμύρια των τούρκων μεταναστών στην επικράτειά της, υπήρξε διαχρονικά μια από τις χώρες που προωθούσαν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, σε αντίθεση με άλλες κεντροευρωπαϊκές χώρες που ήταν επιφυλακτικές. Τώρα φαίνεται πως ήρθε ένα τέλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της πάντα καλά πληροφορημένης στα των Χριστιανοδημοκρατών, Bild, η Μέρκελ πρότεινε στα στελέχη του κόμματος να εξηγήσουν ξεκάθαρα αυτή την απόφαση στους ψηφοφόρους που ζητούν να μάθουν τη θέση του CDU ως προς την Τουρκία· πολλοί άλλωστε τουρκικής καταγωγής γερμανοί πολίτες είναι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!