Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μενδώνη: Θα αντικαταστήσουμε το «γερασμένο» αναβατόριο της Ακρόπολης με σύγχρονο μηχάνημα
[Protagon]: Μενδώνη: Θα αντικαταστήσουμε το «γερασμένο» αναβατόριο της Ακρόπολης με σύγχρονο μηχάνημα

[Protagon]: Μενδώνη: Θα αντικαταστήσουμε το «γερασμένο» αναβατόριο της Ακρόπολης με σύγχρονο μηχάνημα

Ασφαλή λύση για την αντικατάσταση του ανελκυστήρα στην Ακρόπολη, αναζητεί το υπουργείο Πολιτισμού, μετά και τη νέα βλάβη, που παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου και το έχει αφήσει ξανά εκτός λειτουργίας.

Οπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το βράδυ του Σαββάτου, το αναβατόριο παρουσίασε βλάβη. «Ενημερώθηκα αμέσως από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών. Εχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ελπίζω ότι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, θα έχω απόλυτη εικόνα τι συμβαίνει. Αυτό είναι το πρώτο βήμα», είπε.

Η κυρία Μενδώνη τονίζει ότι «το αναβατόριο τοποθετήθηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 για τα άτομα που θα επισκέπτονταν την Αθήνα και είχαν κινητικά προβλήματα. Ηδη έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε. Το πρόβλημα είναι ότι ο συγκεκριμένος ανελκυστήρας έχει “γεράσει”. Αυτό, το οποίο φαίνεται ότι είναι μονόδρομος, είναι η οριστική αντικατάστασή του από ένα σύγχρονο μηχάνημα. Αυτό καταλαβαίνετε ότι είναι αρκετά χρονοβόρο», συμπλήρωσε.

«Η μέριμνά μας είναι πώς θα αποκατασταθεί το υπάρχον, με απόλυτη ασφάλεια για τους επισκέπτες, ποιες δυνατότητες έχουμε για την επισκευή του και σε πόσο χρόνο. Παράλληλα, να δρομολογήσουμε την οριστική λύση. Θέλω να πιστεύω ότι τη Δευτέρα, θα μπορέσουμε να δώσουμε τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν, ώστε προσωρινά να λειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια ο υπάρχων ανελκυστήρας -το τονίζω- και να δούμε στη συνέχεια πώς θα δρομολογήσουμε τη μόνιμη λύση ενός σύγχρονου αναβατορίου», υπογράμμισε η κυρία Μενδώνη και τόνισε:

«Δυστυχώς δεν μπορούν να δοθούν λύσεις με μαγικό ραβδάκι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!