Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μενδώνη για το ΚΑΣ και το Μετρό Θεσσαλονίκης: «Η μόνη λογική και εφικτή λύση»…
[Protagon]: Μενδώνη για το ΚΑΣ και το Μετρό Θεσσαλονίκης: «Η μόνη λογική και εφικτή λύση»…

[Protagon]: Μενδώνη για το ΚΑΣ και το Μετρό Θεσσαλονίκης: «Η μόνη λογική και εφικτή λύση»…

Την καλύτερη δυνατή λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του Μετρό Θεσσαλονίκης έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με την απόφασή του υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Με ανακοίνωσή της, η υπουργός τόνισε ότι το 2017 το ΚΑΣ είχε εγκρίνει «μία ανύπαρκτη λύση, με σχέδια μη υπογεγραμμένα, τα οποία δεν είχαν σφραγίδες, δεν είχαν το ονοματεπώνυμο των συντακτών τους».

Η κυρία Μενδώνη διαβεβαίωσε πως θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την«ασφαλή επανατοποθέτηση και ανάδειξη με τον βέλτιστο τρόπο, των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων».

Αναλυτικά, η δήλωση της υπουργού:

«Σήμερα το πρωί, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση 15 ωρών περίπου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί την κατασκευή του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε με 13 ψήφους υπέρ και δύο κατά, στο σύνολο των 15 παρόντων μελών, υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου. Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έκριναν ότι αυτή είναι η μόνη λογική και πραγματικά εφικτή λύση για την προστασία των αρχαιοτήτων και την κατασκευή του έργου του σταθμού Βενιζέλου. Με τον τρόπο αυτό λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα, τα αρχαία αποκαθίστανται στην ίδια θέση, στο ίδιο επίπεδο, στο σύνολο της τάξεως του 92% περίπου, ενώ επιπλέον χώροι διατίθενται για την έκθεση συμπληρωματικών θεμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!