Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μέι (μετά τις παραιτήσεις): «Το Βrexit δεν ανακαλείται, αποκλείεται δεύτερο δημοψήφισμα»
[Protagon]: Μέι (μετά τις παραιτήσεις): «Το Βrexit δεν ανακαλείται, αποκλείεται δεύτερο δημοψήφισμα»

[Protagon]: Μέι (μετά τις παραιτήσεις): «Το Βrexit δεν ανακαλείται, αποκλείεται δεύτερο δημοψήφισμα»

Υπό την πίεση των δραματικών εξελίξεων με τις παραιτήσεις στην κυβέρνησή της, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στις 19:30 ώρα Ελλάδος, την Πέμπτη, έδωσε συνέντευξη στην κατοικία τής Ντάουνινγκ Στριτ.

Απαντώντας στους εσωκομματικούς επικριτές της, υποστήριξε ότι η συμφωνία που επετεύχθη με τους Ευρωπαίους για το Brexit διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του βρετανικού έθνους.

Φρενάροντας τους θερμοκέφαλους των Τόρις, θύμισε ότι «το Brexit δεν είναι εύκολη διαδικασία, χρειάζονται θυσίες». Και δήλωσε «έτοιμη» να προστατεύσει «τα πράγματα που είναι σημαντικά», ξεκαθαρίζοντας ότι αυτά τα σημαντικά πράγματα εξαντλούνται στο δημόσιο συμφέρον και ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται κομματικά και προσωπικά οφέλη.

Η πρωθυπουργός είπε ότι κανείς δεν αντιπρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο στο δικό της και ότι όλες οι επιλογές της περιελάμβαναν μια συμφωνία για ένα δίκτυ ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα – θέμα για το οποίο επικρίθηκε από τους εσωκομματικούς αντιπάλους της.

«Εάν δεν προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες. Τότε θα ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας, τη στιγμή που οι Βρετανοί θέλουν να το προχωρήσουμε».

Η Τερέζα Μέι απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος. Συνεπώς η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση οριστικοποιείται ότι θα γίνει στις 29 Μαρτίου 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!