Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μεγάλη νίκη της Airbnb στο ευρωπαϊκό δικαστήριο: Δεν είναι κτηματομεσιτική εταιρεία
[Protagon]: Μεγάλη νίκη της Airbnb στο ευρωπαϊκό δικαστήριο: Δεν είναι κτηματομεσιτική εταιρεία

[Protagon]: Μεγάλη νίκη της Airbnb στο ευρωπαϊκό δικαστήριο: Δεν είναι κτηματομεσιτική εταιρεία

Μεγάλη νίκη έναντι των γάλλων ξενοδόχων πέτυχε η Airbnb, την Πέμπτη, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο αποφάνθηκε πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα τουριστικών μισθώσεων δεν μπορεί να υποχρεωθεί να συμμορφωθεί προς τους κανόνες του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η δραστηριότητα της Airbnb είναι μια «υπηρεσία διαμεσολάβησης», η λειτουργία της οποίας διέπεται από μια ευρωπαϊκή οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ η Ενωση για την Επαγγελματική Παροχή Υπηρεσιών Προσφοράς Καταλυμάτων και Τουρισμού (AHTOP), που είχε προσφύγει στο δικαστήριο, υποστήριζε ότι πρέπει να υπόκειται στην οδηγία που ελέγχει την κτηματαγορά.

Η AHTOP υποστήριζε πως η Airbnb Ιρλανδίας, η εταιρεία που διαχειρίζεται τις δραστηριότητες της πλατφόρμας στην Ευρώπη, δεν διαθέτει επαγγελματική ταυτότητα και συνεπώς παραβιάζει τους γαλλικούς κανόνες (τον αποκαλούμενο νόμο Hoguet) που ισχύουν για τους κτηματομεσίτες.

Εξάλλου το δικαστήριο της ΕΕ, που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, ακολουθώντας τα συμπεράσματα του γενικού εισαγγελέα, έκρινε πως η Airbnb μπορεί να αμφισβητήσει την εφαρμογή μέτρων, όπως ο νόμος Hoguet, που περιορίζουν την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών, επειδή τα μέτρα αυτά δεν κοινοποιήθηκαν όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή οδηγία.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γι’ αυτή την απόφαση και θέλουμε να προχωρήσουμε συνεχίζοντας να εργαζόμαστε με τις πόλεις πάνω σε ξεκάθαρους κανόνες που επιτρέπουν στις οικογένειες και τις τοπικές κοινότητες να γίνονται παράγοντες ενός βιώσιμου τουρισμού», αντέδρασε η Airbnb με δήλωσή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!