Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Μάννα εξ ουρανού οι ακρίδες για την Υεμένη
[Protagon]: Μάννα εξ ουρανού οι ακρίδες για την Υεμένη

[Protagon]: Μάννα εξ ουρανού οι ακρίδες για την Υεμένη

Μια από τις δέκα βιβλικές πληγές του Φαραώ απέκτησε χαρακτήρα… ευλογίας για τη φτωχή Υεμένη.

Ενώ σε άλλα γειτονικά κράτη, όπως στο Ιράκ και στο Ιράν, οι ακρίδες κατέστρεψαν προ μηνών δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργειών, στη μαστιζόμενη από επισιτιστική κρίση χώρα της Αραβίας η παρουσία τους ερμηνεύτηκε ως μάννα εξ ουρανού καθώς κατάφερε να θρέψει χιλιάδες στόματα.

Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης (World Food Programme), ένα παρακλάδι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που ειδικεύεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγείσες χώρες, με 10 εκατομμύρια Υεμενίτες -σχεδόν το 1/3 του συνολικού πληθυσμού- να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως προς το ζήτημα του επισιτισμού τους, οι ακρίδες έχουν μετατραπεί σε θείο δώρο.

Οπως ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ, ακόμη και το… τάιμινγκ της εισβολής των ακρίδων ήταν τέλειο: στις 5 Μαΐου, την ημέρα που ξεκίνησε το Ραμαζάνι, δηλαδή η μακρά περίοδος της νηστείας των μουσουλμάνων.

Ανάμεσα στους τυχερούς που κατάφεραν και έθρεψαν την πολύπαθη οικογένειά τους ήταν και ο αγρότης Αχμεντ αλ Χακάς, που επισκεπτόμενος το χωράφι με τις πατάτες του στην επαρχία Μπάνι Ματάρ, είδε να έχει κατακλυστεί από χιλιάδες ακρίδες.

Ο 57χρονος είδε με έκπληξη τις πατάτες του να είναι ανέγγιχτες από τα σμήνη των ακρίδων, και με τη βοήθεια συγχωριανών του κατάφερε και έπιασε εκατοντάδες έντομα προκειμένου να ταΐσει όχι μόνο την οικογένεια του, αλλά και όλο το χωριό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!