Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Λουκέτο και στο ιταλικό του Τζέιμι Ολιβερ στην Κωνσταντινούπολη
[Protagon]: Λουκέτο και στο ιταλικό του Τζέιμι Ολιβερ στην Κωνσταντινούπολη

[Protagon]: Λουκέτο και στο ιταλικό του Τζέιμι Ολιβερ στην Κωνσταντινούπολη

Η δουλειά του εστιάτορα δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Μπορεί να ξέρεις να μαγειρεύεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η επιτυχία είναι δεδομένη. Και ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ Τζέιμι Ολιβερ, ένα από τα πιο επιτυχημένα εξαγώμενα «προϊόντα» της Βρετανίας, είδε την πρώτη ρωγμή στην αυτοκρατορία εστίασης που δημιούργησε μέσα σε λίγα χρόνια. Η πρώτη κακή είδηση ήταν φυσικά το Brexit που εκτίναξε τις τιμές των πρώτων υλών για τα εστιατόρια που μετρά στη Βρετανία. Ωστόσο το κακό ήρθε από την Κωνσταντινούπολη όπου κήρυξε πτώχευση το εστιατόριό του στο εμπορικό κέντρο Zorlu, στο κέντρο της Πόλης.

Ο Ολιβερ άνοιξε το 32ο εστιατόριο της αλυσίδας του «Jamie’s Italian» στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 2013, ήδη όμως από τα τέλη της ίδιας χρονιάς άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Ο δικηγόρος της εταιρείας είχε ζητήσει στις 24 Δεκεμβρίου 2014 την αναστολή της πτώχευσης, με το σκεπτικό ότι η εταιρεία είχε συσσωρεύσει χρέη εξαιτίας κακής οικονομικής συγκυρίας. Ομως οι καιροί δεν βελτιώθηκαν. Τουναντίον η Κωνσταντινούπολη επλήγη τουριστικά από τα τρομοκρατικά χτυπήματα, τα επεισόδια και φυσικά το πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016.

Το εστιατόριο παρέμεινε ανοιχτό ενώ η υπόθεση ήταν σε εξέλιξη, ωστόσο στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της πτώχευσης της εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!