Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Λος Αντζελες: Πώς το κέντρο Γκέτι μετατράπηκε σε φρούριο για να προστατέψει τις συλλογές του από τις φλόγες
[Protagon]: Λος Αντζελες: Πώς το κέντρο Γκέτι μετατράπηκε σε φρούριο για να προστατέψει τις συλλογές του από τις φλόγες

[Protagon]: Λος Αντζελες: Πώς το κέντρο Γκέτι μετατράπηκε σε φρούριο για να προστατέψει τις συλλογές του από τις φλόγες

Λίγο πριν τις δύο το πρωί της Δευτέρας, οι φύλακες του πολιτιστικού κέντρου και διάσημου μουσείου Γκέτι, στους λόφους του Λος Αντζελες, έμαθαν ότι ξέσπασε φωτιά πολύ κοντά στα κτίριά του.

Μέσα σε λίγες ώρες, η φωτιά είχε εξαπλωθεί στην κατάφυτη περιοχή, κατακαίοντας 2.000 στρέμματα και πέντε σπίτια. Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση χιλιάδων κατοίκων καθώς οι πολύ ισχυροί άνεμοι «έσπρωχναν» τη φωτιά από λόφο σε λόφο.

Το κέντρο Γκέτι αποτελείται από το μουσείο, ερευνητικά ινστιτούτα και το ομώνυμο ίδρυμα και φιλοξενεί μία τεράστια συλλογή από πανάκριβα έργα τέχνης, πίνακες και φωτογραφίες.

Καθώς βρίσκεται σε μία περιοχή που έχει πολλές και πολύ μεγάλες πυρκαγιές, αλλά και σεισμούς, διαθέτει εξελιγμένο σύστημα προστασίας, το οποίο, αυτές τις ώρες έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

«Κάνουμε μελέτες για την προστασία από πυρκαγιές 24 ώρες το 24ωρο κάθε ημέρα. Τώρα ήλθε η ώρα να τις εφαρμόσουμε», λέει στην Guardian η Λίσα Λάπιν, αντιπρόεδρος επικοινωνίας του Ιδρύματος Γκέτι.

Πυροσβέστες και πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρούν στους λόφους πίσω από το κέντρο Γκέτι, τη Δευτέρα – EPA

Το κέντρο καταλαμβάνει έκταση 100 στρεμμάτων και είναι σχεδιασμένο για να αντέχει στη φωτιά και τον καπνό, χάρη σε δομικά υλικά όπως ένα είδος ασβεστόλιθου, που είναι δύσκολα αναφλέξιμο, καθώς και τσιμέντο και ατσάλι. Οι οροφές των κτιρίων είναι από πέτρα για να μην αναφλέγονται από κουκουνάρια και άλλα υλικά που πέφτουν από το δάσος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!