Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Λιβυκό πετρέλαιο: η Ιταλία διαψεύδει τον Ερντογάν
[Protagon]: Λιβυκό πετρέλαιο: η Ιταλία διαψεύδει τον Ερντογάν

[Protagon]: Λιβυκό πετρέλαιο: η Ιταλία διαψεύδει τον Ερντογάν

Με επίσημο τρόπο διαψεύδει το ιταλικό υπουργείο των Εξωτερικών τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (αλλά και τη σπερμολογία που τις ακολούθησε) περί, δήθεν, συνομιλιών εν εξελίξει μεταξύ των Τούρκων και των Ιταλών και με τελικό στόχο τη συνεκμετάλλευση ενεργειακών πόρων στη θάλασσα της Λιβύης.

Οι Ιταλοί διαψεύδουν «φήμες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο» ότι η Ιταλία διαπραγματεύεται με την Τουρκία την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων της Λιβύης στο πλαίσιο του πρόσφατου Μνημονίου Συμφωνίας μεταξύ Αγκυρας και Τρίπολης.

«Αυτά τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία βάση» τονίζεται στην ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Αυτό που λέει η Ιταλία εδώ και αρκετό καιρό», υπογραμμίζουν με έμφαση οι Ιταλοί, «είναι ότι το ζήτημα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων στη Μεσόγειο πρέπει να θεωρηθεί ευκαιρία, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί μέσω της συνεργασίας όλων των παράκτιων κρατών.

»Η οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών πραγματοποιείται μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών. Αυτή είναι η θέση που έχουμε εκφράσει τους τελευταίους μήνες στις τουρκικές αρχές και σε όλες τις συναντήσεις μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!