Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Λέσβος: 547 πρόσφυγες σε μία ημέρα στη Σκάλα Συκαμιάς- μέρες 2015 ζει το νησί
[Protagon]: Λέσβος: 547 πρόσφυγες σε μία ημέρα στη Σκάλα Συκαμιάς- μέρες 2015 ζει το νησί

[Protagon]: Λέσβος: 547 πρόσφυγες σε μία ημέρα στη Σκάλα Συκαμιάς- μέρες 2015 ζει το νησί

Εικόνες από το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2015 έζησαν την Πέμπτη οι κάτοικοι της Σκάλας Συκαμιάς, που είδαν την ταυτόχρονη άφιξη 13 βαρκών μέσα στις οποίες βρίσκονταν, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή, 547 πρόσφυγες και μετανάστες στην πλειοψηφία τους οικογένειες.

Σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό site, stonisi.gr , από τους 547, οι 193 μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στον πρόχειρο καταυλισμό που είχε στηθεί στη Σκάλα Συκαμιάς στο λεγόμενο stage 2 και αναμένεται να μεταφερθούν στη Μόρια την Παρασκευή.

Μία ακόμα βάρκα καταφθάνει στη Σκάλα Συκαμιάς – stonisi

Την επιχείρηση συντόνιζε η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ενώ στο σημείο έσπευσε και ο δήμαρχος του νεοσύστατου δήμου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Μετανάστες και πρόσφυγες στην παραλία της Σκάλας Συκαμιάς, που μόλις έχουν φτάσει από την Τουρκία – stonisi

Οι κάτοικοι της μικρού χωριού της Σκάλας Συκαμιάς, στη βόρεια Λέσβο, έχουν δει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να φτάνουν στις ακτές τους τα τελευταία χρόνια. Για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους , είχαν προταθεί για το Νομπέλ Ειρήνης.

Τον γύρο του κόσμου είχε κάνει και η φωτογραφία με τις περίφημες γιαγιάδες της Σκάλας Συκαμιάς , που φρόντιζαν στην αγκαλιά τους τα μωρά των προσφύγων στο παγκάκι κάτω από τον πλάτανο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!