Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Tι λένε στο ΥΠΕΞ για το «Adrian Darya 1» – στα ανοικτά της Αλγερίας το ιρανικό τάνκερ
[Protagon]: Tι λένε στο ΥΠΕΞ για το «Adrian Darya 1» – στα ανοικτά της Αλγερίας το ιρανικό τάνκερ

[Protagon]: Tι λένε στο ΥΠΕΞ για το «Adrian Darya 1» – στα ανοικτά της Αλγερίας το ιρανικό τάνκερ

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα που έχει προκύψει με το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya 1», διαβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επαναλαμβάνοντας τη σχετική πληροφορηση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα ελλιμενισμού του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας ή σε άλλο λιμάνι της χώρας.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε επικοινωνία διά της διπλωματικής οδού με την αμερικανική πλευρά, της οποίας οι θέσεις άλλωστε για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστές και έχουν κοινοποιηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλα τα κράτη και λιμένες της Μεσογείου (περισσότερα εδώ ).

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το «Adrian Darya 1» έπλεε το πρωί της Τρίτης σε απόσταση περίπου 100 μιλίων βορειοδυτικά του Οράν (Αλγερία) με κατεύθυνση προς ανατολάς.

Επικαλούμενο αρμόδια πηγή, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, μετέδωσε ότι το τάνκερ πλέει σε διεθνή ύδατα. Αοριστία καλύπτει τον τελικό του προορισμό και την τύχη του φορτίου του.

Το δεξαμενόπλοιο έλαβε άδεια από τις αρχές του Γιβραλτάρ να συνεχίσει τον πλου του την Πέμπτη, όταν η Τεχεράνη έδωσε την διαβεβαίωση ότι το φορτίο των 2,1 εκατ. βαρελιών πετρελαίου δεν προορίζεται για την Συρία. Την επόμενη ημέρα, δικαστήριο της Ουάσινγκτον εξέδωσε ένταλμα για τη δέσμευση του τάνκερ και την κατάσχεση του φορτίου του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!