Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Λέει ψέματα ο κ. Μουζάλας;
[Protagon]: Λέει ψέματα ο κ. Μουζάλας;

[Protagon]: Λέει ψέματα ο κ. Μουζάλας;

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής λέει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει στείλει στην Ελλάδα μόλις 36 ανθρώπους για την υποστήριξη των διαδικασιών ασύλου. Ρωτήσαμε την αρμόδια υπηρεσία της Ενωσης και μας απάντησε ότι ήδη στην πατρίδα μας βρίσκονται 205 στελέχη της…

Δυο τινά συμβαίνουν: είτε ο Γιάννης Μουζάλας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στο υπουργείο και τις υπηρεσίες με τις οποίες εμπλέκεται οπότε γι αυτό επικαλείται λάθος στοιχεία ή λέει εσκεμμένα ψέματα.

Τον τελευταίο καιρό, τόσο στη Βουλή όσο και σε συνεντεύξεις του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επικαλείται την έλλειψη ανταπόκρισης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη βοήθεια προκειμένου η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις απαιτητικές γραφειοκρατικές διαδικασίες του προσφυγικού. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μάς είχε υποσχεθεί συνολικά 400 ανθρώπους της EASO (σημ: της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο), εμείς χρειαζόμαστε οπωσδήποτε 90 με 100, και μας έχουν στείλει 36. Οι επιστροφές στην Τουρκία, εάν τα ευρωπαϊκά κράτη είχαν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην EASO και στη χώρα μας, θα μπορούσαν να έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί. Πέρα από τις δικές μας καθυστερήσεις για τις οποίες έχουμε και ευθύνη, αλλά είναι και αντικειμενικές, υπάρχει μια τεράστια ευθύνη γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση που τώρα μας κατηγορεί για ελλιπείς επιστροφές δεν μας εφοδίασε με αυτά τα εργαλεία που θα αύξαναν τη δυνατότητα επιστροφών», δήλωσε ο κ. Μουζάλας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 27 Νοεμβρίου 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!