Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Λαθρεμπόριο χελιών: χρυσοφόρο περιβαλλοντικό έγκλημα
[Protagon]: Λαθρεμπόριο χελιών: χρυσοφόρο περιβαλλοντικό έγκλημα

[Protagon]: Λαθρεμπόριο χελιών: χρυσοφόρο περιβαλλοντικό έγκλημα

Πόσα χρήματα μπορεί να κερδίσει και τι μεγέθους οικολογική καταστροφή μπορεί να επιφέρει κάποιος κάνοντας λαθρεμπόριο χελιών; Τα μεγέθη αυτής της παράνομης αγοράς είναι αντιστρόφως ανάλογα του μεγέθους των μωρών χελιών.

Οι ισπανικές και οι πορτογαλικές Αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή 6 Απριλίου ότι κατάφεραν να εξαρθρώσουν ένα εγκληματικό δίκτυο που κέρδιζε τεράστια χρηματικά ποσά κάνοντας λαθρεμπόριο μικρών χελιών στην Ασία.

Οι αρμόδιες Αρχές σε όλη την Ευρώπη προσπαθούσαν να εντοπίσουν τους λαθρέμπορους που μετέφεραν τα συγκεκριμένα χέλια από την Ευρώπη στις ασιατικές χώρες όπου μεγάλωναν και το κρέας τους επωλείτο σε εξαιρετικά υψηλές τιμές σαν τοπική λιχουδιά.

Το εμπόριο του ευρωπαϊκού χελιού έχει υποστεί σημαντικούς περιορισμούς από το 2009, εξαιτίας της σύμβαση CITES που αποσκοπεί στην προστασία πολλών ειδών άγριων ζώων και φυτών. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει απαγορεύσει όλες τις εξαγωγές του προϊόντος εκτός ΕΕ, ενώ έχει θέσει αυστηρές προϋποθέσεις για τις πωλήσεις εντός της Ενωσης. Παρ’ όλα αυτά, η υπόγεια μαύρη αγορά των χελιών έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη.

Στις τελευταίες επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου, τέσσερις κινέζοι πολίτες, τρεις Ισπανοί και τρεις Μαροκινοί συνελήφθησαν στην Ισπανία από την EUROPOL.

Η εικόνα δόθηκε στη δημοσιότητα από την EUROPOL και δείχνει χέλια που βρέθηκαν στα χέρια των λαθρεμπόρων

Η αστυνομία της Ισπανίας δήλωσε ότι 460 κιλά μικρών χελιών βρέθηκαν στην νότια Ισπανία. Η εμπορική τους αξία, από τη στιγμή που τα μικρά χέλια γίνουν ενήλικα, υπολογίζεται σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!