Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κρίση υπερεθνικισμού και στον φορολογικό παράδεισο της Ευρώπης
[Protagon]: Κρίση υπερεθνικισμού και στον φορολογικό παράδεισο της Ευρώπης

[Protagon]: Κρίση υπερεθνικισμού και στον φορολογικό παράδεισο της Ευρώπης

Θεωρείται –και είναι- ο μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος όλης τη ΕΕ, καθώς με 146 τράπεζες από 26 διαφορετικές χώρες του κόσμου αποτελεί μία από τις δύο σημαντικότερες έδρες συναλλαγής αμοιβαίων κεφαλαίων σε όλον τον κόσμο.

Και όμως, αυτή η χώρα των 600.000 κατοίκων, όπου οι μισοί σχεδόν (48%) είναι αλλοδαποί και εργάζονται στο τεράστιο Δημόσιο της χώρας (σχεδόν το 70% των θέσεων εργασίας ανήκει στο κράτος), σε αυτό το… σχεδόν συβαριτικό κράτος με κατά κεφαλήν εισόδημα 54.000 ευρώ ετησίως, ενέσκηψε κρίση ταυτότητας!

Το Λουξεμβούργο από ένα φιλήσυχο, σχεδόν… κοιμώμενο κράτος, μετατρέπεται –λόγω ξαφνικού κύματος ξενοφοβίας- σε μια χώρα όπου αίφνης ξύπνησαν τα εθνικιστικά πάθη.

Το υπερσυντηρητικό κόμμα ADR (Alternativ Demokratesch Reformpartei / Εναλλακτικό Δημοκρατικό Κόμμα) κάνει όλο και πιο δυναμική την παρουσία του στα ΜΜΕ της χώρας, απαιτώντας, λίγο έως πολύ, έλεγχο στην εισροή αλλοδαπών εργαζομένων.

Το δεξιό κόμμα, που ιδρύθηκε το 1987 και κατέχει τρεις έδρες στην 60μελή Βουλή, κάνει λόγο για μια γλώσσα, τα λουξεμβουργιανά, η οποία πλέον «δεν ακούγεται τόσο συχνά όσο παλιότερα» και σημειώνει πως, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει «να επιστρέψουμε στις παραδόσεις της χώρας, οι οποίες έχουν εξαφανιστεί από την εισροή τόσων αλλοδαπών».

Βαν του υπερσυντηρητικού κόμματος ADR μοιράζει πληροφορίες στους περαστικούς (ADR – Alternativ Demokratesch Reformpartei/Facebook)

Φυσικά, όταν το 50% του πληθυσμού σου είναι ξένοι πολίτες –προερχόμενοι κυρίως από την ΕΕ- δεν γίνεται να τους αγνοήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!