Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κρατούσαν από την Ελλάδα ο Γολιάθ και η Δαλιδά;
[Protagon]: Κρατούσαν από την Ελλάδα ο Γολιάθ και η Δαλιδά;

[Protagon]: Κρατούσαν από την Ελλάδα ο Γολιάθ και η Δαλιδά;

Κάποια στιγμή τον 12ο αιώνα π.Χ στην αρχαία παράκτια πόλη της Ασκελόν (Ασκάλωνας), κοντά στα νότια σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, μια οικογένεια θρηνούσε την απώλεια του βρέφους της. Η οικογένεια αποφάσισε να μη θάψει το παιδί στο νεκροταφείο της πόλης αλλά έσκαψε έναν λάκκο μέσα στο σπίτι και το έθαψε εκεί.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Smithsonian , ερευνητές με επικεφαλής την ισραηλινής καταγωγής αρχαιογενετίστρια Μίχαλ Φέλντμαν του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για τη Μελέτη της Ανθρώπινης Ιστορίας μελέτησε το DNA του συγκεκριμένου βρέφους μαζί με εκείνο άλλων εννέα ατόμων (ανάμεσά τους άλλα τρία βρέφη). Τα δέκα άτομα που μελετήθηκαν ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές που έγιναν το διάστημα 1997 – 2013 στην Ασκελόν η οποία ήταν ένα από βασικά κέντρα της φυλής των Φιλισταίων.

Η ύπαρξη των Φιλισταίων κρύβει πολλά ερωτηματικά, και κάθε νέο εύρημα, κάθε καινούργια πληροφορία για αυτούς είναι καλοδεχούμενη αφού ρίχνει φως στα μυστήρια που τους καλύπτουν μέχρι σήμερα. Οι Φιλισταίοι έγιναν γνωστοί μέσω των αναφορών για αυτούς στη Βίβλο ως φυλή ιδιαίτερα εχθρική στους Ισραηλίτες. Θεωρείται πολεμοχαρής φυλή που δεν είχε αναπτύξει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πολιτισμού και κουλτούρας και γενικότερα θεωρούνταν «βαρβαρική» φυλή. Διασημότεροι Φιλισταίοι είναι ο Γολιάθ που αναμετρήθηκε με τον Δαβίδ και η Δαλιδά που έκοψε τα μαλλιά του Σαμψών για να χάσει τη δύναμή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!