Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: ΚΠΙΣΝ: Ο νοσταλγός Τσακαλώτος, η αγκαλιά και ένα «κρίμα»
[Protagon]: ΚΠΙΣΝ: Ο νοσταλγός Τσακαλώτος, η αγκαλιά και ένα «κρίμα»

[Protagon]: ΚΠΙΣΝ: Ο νοσταλγός Τσακαλώτος, η αγκαλιά και ένα «κρίμα»

Η αφορμή ήταν η συμπλήρωση ενάμιση έτους από τα θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου που διαχειρίζεται την Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ. Τυχαία συνέπεσε αυτός ο εντυπωσιακός απολογισμός με την φρέσκια τοποθέτηση προέδρου στην ΑΕ, της πρώην υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τους αριθμούς τους ξέραμε μέσα από τις ανακοινώσεις της ΑΕ, αλλά κυρίως από το κοινό βίωμα που έχει δημιουργήσει σε όλη την Αττική το Κέντρο και την εικόνα που έχει ήδη εδραιώσει διεθνώς.

Ηταν η συνέντευξη Τύπου μια ευκαιρία ευφρόσυνης συνάντησης. Μια ευκαιρία να δούμε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στον φορέα που επιβλέπει (η ΑΕ έχει μια μοναδική μετοχή που μεταβιβάστηκε στο ελληνικό δημόσιο και δη στο υπουργείο Οικονομικών τον Φεβρουάριο του 2017). Χαλαρό, να νοσταλγεί στιγμές από την φοιτητική του ζωή, να καμαρώνει για το έργο και στο τέλος να υψώνει και μια προεκλογικής χροιάς κορώνα για το επίτευγμα του δημοσίου σε σχέση με τους προηγούμενους. Κληθήκαμε όμως «να διαβάσουμε και πίσω από τις γραμμές» ακούγοντας τις τοποθετήσεις του Γιώργου Κουμεντάκη, καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Σταύρου Ζουμπουλάκη, προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Δηλαδή των δυο φορέων που συστεγάζονται στο ΚΠΙΣΝ.

Ο Τσακαλώτος, ο Τσίπρας και ο ξένος επιχειρηματίας

Με μια πρόσφατη προσωπική του συνομιλία με τον Πρωθυπουργό άρχισε την τοποθέτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: γύρισε προ ημερών από ταξίδι του στην Ανατολή, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και αυτός του μετέφερε όσα του είχε εξομολογηθεί ξένος επιχειρηματίας (ενδεχομένως στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!