Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Κώστας Μπακογιάννης, ο τελευταίος πολίτης της Αθήνας
[Protagon]: Κώστας Μπακογιάννης, ο τελευταίος πολίτης της Αθήνας

[Protagon]: Κώστας Μπακογιάννης, ο τελευταίος πολίτης της Αθήνας

Το γυναικείο κεφάλι που είχε μισοβγεί από την πόρτα της παρηκμασμένης, βαμμένης γαλάζιας, μονοκατοικίας, παρακολουθούσε έκπληκτο. Αστυνομία, Τροχαία, κόσμος πολύς, με το «λούστρο» που είθισται στην ορκωμοσία ενός δημάρχου Αθηναίων – 46ου κατά σειρά. Το στενό που οδηγεί στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος είχε φρακάρει, με τον ανοικτό χώρο να έχει πλημμυρίσει στην ώρα του, στις έξι της Κυριακής, για την επίσημη τελετή, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μπακογιάννη.

Σε μια κίνηση συμβολική, ο νέος δήμαρχος της πόλης επέλεξε την υποβαθμισμένη γειτονιά αντί του δημαρχιακού μεγάρου της πλατείας Κοτζιά και τα κόκκινα χαλιά, για την «πρώτη» του. Και απευθύνθηκε εμμέσως στους κατοίκους της, όλους όσοι ζουν την πόλη, με απογοήτευση και θυμό. Δήλωσε ταπεινός μπροστά τους, «θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων, δεν θα είμαι ο άρχων», δεσμεύθηκε. «Δεν θα είμαι ο πρώτος πολίτης της πόλης, αλλά ο τελευταίος». Εξέφρασε σεβασμό στην Αθήνα, και δέος για το έργο του.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων τη στιγμή της ορκωμοσίας του/ ΙΝΤΙΜΕnews

« (…) Γιατί η Αθήνα, για μας, είναι το όλον. Γιατί η Αθήνα, για μας είναι και οι εγκαταλελειμμένες και παραμελημένες γειτονιές της. Γιατί η Αθήνα, για μας, είναι οι άνθρωποί της που αισθάνονται ξεχασμένοι και αόρατοι. Και είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να σηματοδοτήσουμε πως θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!