Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Κομισιόν: Πάνω από 1% του ΑΕΠ το κόστος των παροχών Τσίπρα!
[Protagon]: Κομισιόν: Πάνω από 1% του ΑΕΠ το κόστος των παροχών Τσίπρα!

[Protagon]: Κομισιόν: Πάνω από 1% του ΑΕΠ το κόστος των παροχών Τσίπρα!

Αυτό που είχε διαφανεί από την παλαιοκομματική πρακτική του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική περίοδο, με την απόπειρα εξαγοράς ψήφων μέσω του πακέτου παροχών, επισημοποιήθηκε με τον πλέον ηχηρό τρόπο στην έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, καμία από τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη των Θεσμών, με το κόστος τους να ξεπερνά το 1% του ΑΕΠ της χώρας, θέτοντας σε μέγιστο κίνδυνο της δημοσιονομική της προσαρμογή.

Συγκεκριμένα το κόστος της παροχολογίας υπολογίζεται από 1,1% έως 1,4% του ΑΕΠ μόνο για το 2019 και από 1,2% έως 1,6% του ΑΕΠ για το 2020 (όταν η διαβεβαίωση των κυβερνώντων ήταν για 0,6% του ΑΕΠ ετησίως).

Η έκθεση αξιολόγησης περιλβαμβάνει σειρά προειδοποιήσεων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2019, καθώς επίσης για την καθυστέρηση στην εφαρμογή προαπαιτούμενων και συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων (δείτε κάτω το σχετικό απόσπασμα).

Ειδικότερα, όπως διαπιστώνει η Κομισιόν, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων «έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες», ενώ ορισμένα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση δεν είναι «συνεπή» και δεν διασφαλίζουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι των ευρωπαίων εταίρων, ενέχοντας «κινδύνους» για την επίτευξη των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων.

«H υιοθέτηση των δημοσιονομικών μέτρων της 15ης Μαΐου συνιστά κίνδυνο για την επίτευξη του συμφωνηθέντος στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Η έκταση του ρίσκου θα εξαρτηθεί από την εφαρμογή των νέων σχημάτων για εξόφληση των οφειλών με δόσεις και τον αντίκτυπο που αυτή θα έχει στα υφιστάμενα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!