Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Κωλοτούμπα (και) από Σκουρλέτη: Οριστικά μαζί αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές
[Protagon]: Κωλοτούμπα (και) από Σκουρλέτη: Οριστικά μαζί αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές

[Protagon]: Κωλοτούμπα (και) από Σκουρλέτη: Οριστικά μαζί αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές

Προηγήθηκε η φαρσκοκωμωδία της επανακατάθεσης τροπολογιών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -πάντα καθ’ υπόδειξην του Μαξίμου- και τελικά το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με μία μεγαλοπρεπέστατη κυβίστηση, ξέχασε τα περί αδήριτης ανάγκης αποσυσχέτισης των ευρωεκλογών από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έκανε δεκτή την τροπολογία που προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.

«Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η μετάβαση από τον ‘Καλλικράτη’ στον ‘Κλεισθένη’ με πιο ομαλό τρόπο», θέλησε να εξηγήσει ο υπουργός. «Κατά συνέπεια», είπε, «θα γίνει αποδεκτή η τροπολογία των βουλευτών και θα πάμε όπως το γνωρίζαμε, σε αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο» – φράση που προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που άρχισαν να χειροκροτούν επιδεικτικά τον κ. Σκουρλέτη μη μπορώντας να συγκρατήσουν τα γέλια τους.

«Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο αλλά γίνεται πράξη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός, κάνοντας αποδεκτή την πρόταση των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αφού βέβαια τον είχε «αδειάσει» το Μαξίμου.

Και αυτό γιατί η επίμαχη τροπολογία ήρθε στην Βουλή -και επανακατέθηκε- κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, βάζοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον κ. Σκουρλέτη που ήταν πια υποχρεωμένος ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας να υπερασπιστεί δύο αντικρουόμενα επιχειρήματα.

Από τη μία λοιπόν επανέλαβε την πάγια θέση του σύμφωνα με την οποία η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών πρέπει να διαχωριστεί από τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές και απο την άλλη υποχρεώθηκε ουσιαστικά κάνει αποδεκτή την τροπολογία που ορίζει την ταυτόχρονη διενέργεια αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών την ίδια Κυριακή!

«Μαζί τον Μάιο είπατε;» εμφανίζεται να λέει ο υπουργός Εσωτερικών για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών/ ΙΝΤΙΜΕnews

Και για όσους βιάστηκαν να σκεφτούν ότι όλα αυτά δείχνουν σχέδιο της κυβέρνησης για τριπλές κάλπες τον Μάιο, έσπευσε να υποστηρίξει ότι εθνικές εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν νωρίτερα από τον Οκτώβριο του 2019 (αν και ούτε ο ίδιος δεν έδειχνε ότι το πιστεύει!).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!