Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Κόκκινο» στους υποψήφιους επιτρόπους Ουγγαρίας και Ρουμανίας λόγω «σύγκρουσης συμφερόντων»
[Protagon]: «Κόκκινο» στους υποψήφιους επιτρόπους Ουγγαρίας και Ρουμανίας λόγω «σύγκρουσης συμφερόντων»

[Protagon]: «Κόκκινο» στους υποψήφιους επιτρόπους Ουγγαρίας και Ρουμανίας λόγω «σύγκρουσης συμφερόντων»

Πλήγμα για την νέα πρόεδρο της Κομισιόν -πριν ακόμα ξεκινήσει τη θητεία της- θεωρείται η απόφαση των αρμοδίων επιτροπών του ευρωκοινοβουλίου να απορρίψουν τις υποψηφιότητες δύο επιτρόπων λόγω σύγκρουσης συμφερόντων.

Πρόκειται για τις υποψηφιότητες της ρουμάνας σοσιαλδημοκράτη Ροβάνα Πλουμπ (που προοριζόταν για τη θέση της επιτρόπου υπεύθυνης Μεταφορών) και του ούγγρου συντηρητικού Λάζλο Τροσάνι (Γειτονία και Διεύρυνση).

Κατά την διάρκεια ψηφοφορίας, τα μέλη επιτροπής του κοινοβουλίου «επιβεβαίωσαν ότι οι δύο επίτροποι δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξαιτίας υποψιών για σύγκρουση συμφερόντων, γεγονός που μπλοκάρει τον διορισμό τους» ανακοίνωσε η Μανόν Ομπρί, βουλευτής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE).

Προηγουμένως, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η επιτροπή δικαστικών υποθέσεων, η οποία είναι επιφορτισμένη με την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, αρνήθηκε να δώσει την έγκρισή της για τα δύο αυτά πρόσωπα.

Η άρνηση της επιτροπής προκάλεσε την διακοπή των ακροάσεων αυτών των δύο υποψηφίων, αλλά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε από την κοινοβουλευτική επιτροπή να διευκρινίσει περαιτέρω την απόφασή της , είτε ζητώντας περισσότερα στοιχεία είτε απαιτώντας από τα δύο κράτη μέλη να ορίσουν νέους υποψηφίους.

Η Ροβάνα Πλουμπ ελέγχεται από το Κοινοβούλιο για προβληματικά δάνεια, ύψους ενός εκατ. ευρώ, που παρέλειψε να δηλώσει, ενώ ο Λάζλο Τροσάνι για τις σχέσεις του με το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε το 1991, πριν αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!