Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: «Κόκκινη» η έκθεση του Ecofin – στις 9 Ιουλίου ο «λογαριασμός Τσίπρα» στην επόμενη κυβέρνηση
[Protagon]: «Κόκκινη» η έκθεση του Ecofin – στις 9 Ιουλίου ο «λογαριασμός Τσίπρα» στην επόμενη κυβέρνηση

[Protagon]: «Κόκκινη» η έκθεση του Ecofin – στις 9 Ιουλίου ο «λογαριασμός Τσίπρα» στην επόμενη κυβέρνηση

Το Νο1 πρόβλημα που θα έχει να διαχειριστεί αμέσως μετά την εκλογή της την 7η Ιουλίου η νέα κυβέρνηση θα είναι και πάλι το δημοσιονομικό. Αυτή είναι η… «παρακαταθήκη» που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Τσίπρα μετά την απέλπιδα προσπάθειά της «να γυρίσει το ματσάκι», όπως είπε ο ίδιος Πρωθυπουργός, μέσα από ένα κρεσέντο παροχών.

Οι προεκλογικές παροχές δεν έμειναν ασχολίαστες από τις Βρυξέλλες που χτύπησαν «καμπανάκ ι (αν όχι σειρήνα) κινδύνου» για την επίτευξη του συμφωνηθέντος στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και οι εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής του 2019 δεν περιλαμβάνουν τα νέα μόνιμα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εγκρίθηκαν λίγο μετά την ημερομηνία υποβολής και την καταληκτική ημερομηνία, αντιστοίχως. Η Επιτροπή εκτιμά ότι ο δημοσιονομικός αντίκτυπος των εν λόγω μέτρων θα υπερβεί το 1,0 % του ΑΕΠ το 2019 και τα επόμενα έτη.

Εκτιμάται επίσης ότι η έγκριση αυτών των νέων μέτρων θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη του συμφωνηθέντος στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο συστάσεων, που κλείνει με την επισήμανση – προειδοποίηση ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει επαναξιολόγηση των πρόσφατα ανακοινωθέντων μέτρων.

Στην έκθεση που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Συμβουλίου της ΕΕ (EGC) και συζητήθηκε στο Ecofin της προηγούμενης Παρασκευής, καταγράφονται επίσης μεγάλες πληγές σε μία σειρά από δείκτες της πραγματικής οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!