Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Κυβέρνηση: Αμεσα η διαδικασία πώλησης του 30% του «Ελ. Βενιζέλος»
[Protagon]: Κυβέρνηση: Αμεσα η διαδικασία πώλησης του 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

[Protagon]: Κυβέρνηση: Αμεσα η διαδικασία πώλησης του 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κινήσει άμεσα τη διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, και Επικρατείας, καθώς και οι αρμόδιοι υφυπουργοί.

Η διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεκινήσει από το ΤΑΙΠΕΔ ήδη από τις 28 Ιουνίου, εκκρεμούσε όμως η υπογραφή απόφασης που είχε να κάνει με τη σύνθεση του ΔΣ.

Μετά την υπογραφή έγινε γνωστό πως ο νέος μέτοχος, που θα αποκτήσει το 30% του αεροδρομίου, θα συμμετέχει στο ΔΣ με δύο μέλη.

Ο διαγωνισμός για την πώληση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» είναι ήδη σε εξέλιξη και λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι «ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων.

» Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!