Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελλάδα και Σερβία παράγοντες σταθερότητας στην περιοχή»
[Protagon]: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελλάδα και Σερβία παράγοντες σταθερότητας στην περιοχή»

[Protagon]: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ελλάδα και Σερβία παράγοντες σταθερότητας στην περιοχή»

Περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Σερβίας βλέπει ο πρόεδρος της ΝΔ: συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον σέρβο πρόεδρο Νίκολιτς και με τον πρωθυπουργό Βούτσιτς. Προερχόταν από τη Σόφια όπου συναντήθηκε τη Δευτέρα με τη βουλγαρική ηγεσία, αλλά και με έλληνες επιχειρηματίες

Επίσημη επίσκεψη σε Βουλγαρία και Σερβία πραγματοποίησε τη Δευτέρα και την Τρίτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον σέρβο πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς, τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Πατριάρχη Σερβίας, Ειρηναίο. Επίσης συναντήσεις πραγματοποίησε και με έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον σέρβο πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Σερβίας, κ. Βούτσιτς, για την υποδοχή του. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας. Ηρθα ως φίλος, σε μια χώρα που διατηρεί ισχυρούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελα να συγχαρώ τον πρωθυπουργό της Σερβίας για την πρόοδο στις συνομιλίες για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Θα είμαστε ισχυροί υποστηρικτές της προσπάθειας της χώρας να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τον πρωθυπουργό της Σερβίας για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τη θέλησή του να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και να μην υποκύπτει στον λαϊκισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!