Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κυριακή στη Θεσσαλονίκη χωρίς λεωφορεία και Τροχαία
[Protagon]: Κυριακή στη Θεσσαλονίκη χωρίς λεωφορεία και Τροχαία

[Protagon]: Κυριακή στη Θεσσαλονίκη χωρίς λεωφορεία και Τροχαία

Το μεσημέρι της Κυριακής, η μαμά μου και μια φίλη της βρέθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θέλοντας κάποια στιγμή να επιστρέψουν, πήραν το λεωφορείο προς τα ανατολικά. Από τη στιγμή που έφτασαν στη στάση μέχρι την ώρα που αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο, είχαν κάνει περισσότερο από μια ώρα. Για απόσταση 5 χιλιομέτρων σε ευθεία!

Η συγκεκριμένη διαδρομή έχει το προνόμιο να εξυπηρετείται από τρεις τέσσερις λεωφορειακές γραμμές. Η μαμά μου, όμως, ισχυρίζεται ότι δεν περνούσε λεωφορείο –και την πιστεύω. Επίσης, περιέγραψε άγριες σκηνές όταν, επιτέλους, επιβιβάστηκαν σε κάποιο. Όλοι όσοι ανεβαίνουν σε λεωφορείο, έχουν να διηγούνται πολλές ιστορίες με σπρωξίδι, βρισίδι και νεύρα. Οι ιστορίες αυτές έχουν πολλαπλασιαστεί από τον Αύγουστο του 2017, όταν μέσα σε μια νύχτα ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης κρατικοποιήθηκε. Έκτοτε, η Θεσσαλονίκη δεν διαθέτει συγκοινωνία που να λειτουργεί κανονικά. Έχει ένα είδος παρακμιακών λεωφορείων τα οποία πληρώνει όλη η χώρα πανάκριβα, διότι, πλέον, είναι κρατικά. Και λογαριασμό δεν μας δίνουν. Κι όσοι θυμόμαστε τις παλιές ημέρες, τότε που για διαδρομές σαν τη συγκεκριμένη περνούσαν λεωφορεία ανά 4-5 λεπτά, πρέπει να τις ξεχάσουμε. Να το πάρουμε απόφαση.

Την ίδια ώρα, βρισκόμουν στο κέντρο της πόλης με τη μηχανή μου. Τρόμαξα με την κίνηση. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και πανέμορφη και η αγορά ανοιχτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!