Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Κύπρου Χρυσόστομος: «Δεν κρύβω ότι έχω καρκίνο»
[Protagon]: Κύπρου Χρυσόστομος: «Δεν κρύβω ότι έχω καρκίνο»

[Protagon]: Κύπρου Χρυσόστομος: «Δεν κρύβω ότι έχω καρκίνο»

Στην προσωπική του περιπέτεια υγείας με τον καρκίνο αναφέρεται ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, στέλνοντας ένα μήνυμα σε όσους πάσχουν και αυτοί.

Σε μεγάλη του συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» μιλά ακόμη για τον θάνατο και για όσους βλέπουν πρόωρα τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Δηλώνει δε ότι θέλει να μάθουν όλοι το πρόβλημά του.

«Υπάρχουν στο συκώτι μου δύο ογκίδια. Μου έκοψαν το έντερο, έφυγε το καρκινογόνο, το ένωσαν, και μου είπαν πως εκείνο που εναπόκειται πλέον είναι να γίνουν οι χημειοθεραπείες ούτως ώστε αν παρ’ ελπίδα έφυγαν καρκινογόνα κύτταρα και πήγαν οπουδήποτε, με τις χημειοθεραπείες θα σκοτωθούν αλλά και θα συρρικνωθούν τα δύο ογκίδια που είναι στο συκώτι…», ανέφερε.

Η διάγνωση τον έκανε να δει κάποια πράγματα διαφορετικά: «Είπα ότι δεν πρέπει ν’ αφήνω εκκρεμότητες, γιατί πλέον δεν ξέρω πότε φεύγω. Αν φύγω ξαφνικά δε θέλω ν’ αφήσω κανένα πρόβλημα να υπάρχει μέσα στην Εκκλησία, όπως βρήκα εγώ».

Αποκάλυψε δε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου και θα υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για αφαίρεση των δύο συρρικνωμένων όγκων από το συκώτι του.

Σχολιάζει μάλιστα το ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπείες. Ως προς αυτό αποκαλύπτει ότι έθεσε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την αναγκαιότητα να υπάρξει Γενικό Σχεδίου Υγείας στη χώρα.

«Όσοι έρχονται κοντά μας δεν τους κλείνουμε την πόρτα. Όλους τους βοηθούμε να βρουν την υγεία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!