Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το κοινό συμφέρον θα βελτιώσει τις σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων;
[Protagon]: Το κοινό συμφέρον θα βελτιώσει τις σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων;

[Protagon]: Το κοινό συμφέρον θα βελτιώσει τις σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων;

Δίωρη κατ’ ιδίαν συζήτηση μεταξύ των προέδρων δύο κραταιών χωρών με «κακές σχέσεις» δεν είναι και μικρό πράγμα. Συν άλλες δύο ώρες σύσκεψη (οι δύο πρόεδροι και οι κουστωδίες τους), το όλον ώρες τέσσερις. Ε, μάλλον το ραντεβού Τραμπ – Πούτιν στο Ελσίνκι ήταν πράγματι μια «καλή αρχή» για την επικοινωνία ΗΠΑ- Ρωσίας.

(Ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι εξελίχθηκε «καλύτερα και από σούπερ»!)

Οταν ήρθε η ώρα της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πούτιν είπε ότι οι συνομιλίες τους αντικατόπτρισαν την επιθυμία τους για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, τις χαρακτήρισε κιόλας «ειλικρινείς και χρήσιμες». Στη βάση του κοινού συμφέροντος, φυσικά: «Κανείς δεν πρέπει να εμπιστεύεται κανέναν. Ο Τραμπ προασπίζεται τα αμερικανικά συμφέροντα, εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Εχουμε ταιριαστά συμφέροντα, αναζητούμε κοινό έδαφος. Διανύουμε δύσκολη περίοδο στις σχέσεις μας, αλλά δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για αυτές τις δυσκολίες, ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει» είπε ο ρώσος πρόεδρος. «Είμαστε ικανοποιημένοι. Οι θέσεις μας δεν συμφωνούν επί όλων των θεμάτων, ωστόσο ελπίζω ότι πλέον κατανοούμε καλύτερα ο ένας τον άλλον».

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τις συνομιλίες Τραμπ και Πούτιν στο Ελσίνκι (REUTERS / Leonhard Foeger)

Από πλευράς του ο κ. Τραμπ είπε ότι «έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάποια σπουδαία πράγματα μαζί με τη Ρωσία», σχολιάζοντας πάντως ότι για την έως σήμερα κατάσταση στις σχέσεις τους ευθύνονται και οι δύο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!