Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Κίνημα Πέντε Αστέρων και Λέγκα έδωσαν τα χέρια για «αντισυστημική» κυβέρνηση
[Protagon]: Κίνημα Πέντε Αστέρων και Λέγκα έδωσαν τα χέρια για «αντισυστημική» κυβέρνηση

[Protagon]: Κίνημα Πέντε Αστέρων και Λέγκα έδωσαν τα χέρια για «αντισυστημική» κυβέρνηση

Δύο και πλέον μήνες μετά τις εκλογές, το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα κατέληξαν σε συμφωνία για το κυβερνητικό πρόγραμμα και το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Ο Λουίτζι ντι Μάιο, ο ηγέτης του Κινήματος, είχε σύντομη τηλεφωνική συνομιλία με τον γραμματέα της προεδρίας της Δημοκρατίας για να αναγγείλει ότι είναι έτοιμοι μαζί με τον ηγέτη της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, να παρουσιάσουν σήμερα Δευτέρα τις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του μελλοντικού πρωθυπουργού.

Το όνομα του επόμενου επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θα πρέπει να εγκριθεί από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα, ο οποίος ενδέχεται να ανακοινώσει τον διορισμό του στις αρχές της εβδομάδας. Ο πρόεδρος θα ενημερωθεί πρώτος για το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Οι δύο πολιτικοί αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου σήμερα το πρωί στη Ρώμη πριν γίνουν δεκτοί στο Κυρηνάλιο, το προεδρικό μέγαρο.

Θα πρόκειται για «πολιτικό», «όχι τεχνοκράτη», είπε ο Ντι Μάιο έπειτα από τη δεύτερη ημέρα των διαπραγματεύσεων στο Μιλάνο με τον ομόλογό του της άκρας δεξιάς Ματέο Σαλβίνι και κορυφαία στελέχη των κομμάτων τους.

Επιπλέον, θα είναι «τρίτο πρόσωπο», δηλαδή δεν ανήκει στα δύο κόμματα, με κύρος στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Θα πρέπει να έχει κύρος σε διεθνές επίπεδο και να έχει τη δυνατότητα να εκφράζει στις Βρυξέλλες την ευρωσκεπτικιστική γραμμή της επόμενης κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!