Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ο Κεφαλλονίτης των μικρών θαυμάτων
[Protagon]: Ο Κεφαλλονίτης των μικρών θαυμάτων

[Protagon]: Ο Κεφαλλονίτης των μικρών θαυμάτων

Ας μιλήσουμε για μικρά θαύματα. Ακόμη και σε ανέλπιστα μέρη. Όπως σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο. Ή στην μικρή «άγνωστη», πλην εύφορη, χώρα των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Εύφορη τόσο που να αποφέρει ακόμη και μεγάλα βραβεία, όπως τον Χρυσό Φοίνικα και το Queer Palm στον 28χρονο Κεφαλλονίτη Βασίλη Κεκάτο για το φιλμάκι του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς».

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, θαύμα ήταν ακόμη και το γεγονός ότι, αβοήθητη στην πραγματικότητα από τους μηχανισμούς που στηρίζουν κινηματογραφικές παραγωγές άλλων χωρών, η ταινία του Βασίλη Κεκάτου βρέθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Φεστιβάλ Καννών. «Η μεγαλύτερη αναγνώριση της δουλειάς μου», όπως το έχει θέσει ο ίδιος. Με τον Πάνο Κούτρα δε (των «Xenia» και «Στρέλα») να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή και τον Γιώργο Λάνθιμο σε άλλη κριτική επιτροπή του φετινού Φεστιβάλ.

Θέλετε κι άλλα θαύματα; Ο μικρομηκάς σκηνοθέτης, για τον οποίο η «Απόσταση» είναι η τέταρτη ταινία του, είναι ο πρώτος έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στις Κάννες. Και μέσα στην συγκίνησή του για το βραβείο (για την ακρίβεια για τα δύο βραβεία, καθώς πήρε και το Queer Palm, τον Φοίνικα για ταινίες με θέματα που άπτονται της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας) για κείνον είναι ένα μικρό θαύμα και μεγάλη τιμή να συνυπάρχει το όνομά του ακόμη και στην ίδια φράση με τα ονόματα Λάνθιμος και Κούτρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!