Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Καταδίωξη αεροπλάνου στην… κορυφή του Μοντ Μπλανκ
[Protagon]: Καταδίωξη αεροπλάνου στην… κορυφή του Μοντ Μπλανκ

[Protagon]: Καταδίωξη αεροπλάνου στην… κορυφή του Μοντ Μπλανκ

Ενα περιστατικό πρωτότυπο για τα φυλασσόμενα και επικίνδυνα βουνά των Αλπεων σημειώθηκε χθες, Τρίτη. Δύο ορειβάτες προσγειώθηκαν με ένα μικρό αεροπλάνο σε απόσταση μικρότερη των 400 μέτρων από την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, στο όρος Μοντ Μπλανκ. Στόχος του ήταν να κατακτήσουν γρήγορα και χωρίς κόπο την κορυφή.

Βέβαια, αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για πολλούς λόγους, καθώς μπορεί να προκαλέσει χιονοστιβάδα που θα στοιχίσει τη ζωή σε αρκετούς ορειβάτες, μπορεί να συντριβεί σε κάποια κορυφή κ.ά. Και γι’ αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς, απαγορεύονται οι πτήσεις σε συγκεκριμένα ύψη και σημεία των Αλπεων. Και οι κανόνες τηρούνται με ευλάβεια. Ωστόσο, το ζευγάρι είχε το θράσος να προσγειώσει το αεροπλάνο σε ύψος 4.450 μέτρων στις γαλλικές Αλπεις. Δηλαδή μόλις 400 μέτρα από την υψηλότερη κορυφή, που βρίσκεται σε ύψος 4.809 μέτρων.

Το περιστατικό χαρακτηρίστηκε πρωτοφανές από τον δήμαρχο του Σαμονί Ερίκ Φουρνιέ. «Πρόκειται για απαράδεκτη παραβίαση στο ορεινό περιβάλλον και σε όλα τα υπάρχοντα προστατευτικά μέτρα», δήλωσε. Προκάλεσε επίσης την οργή του επικεφαλής της Υπηρεσίας Διάσωσης του θερέτρου Στεφάν Μποζόν, όπως αναφέρει ο Guardian , καθώς η περιοχή δεν είναι εγκεκριμένη ζώνη εκφόρτωσης και απαγορεύονται εντελώς οι πτήσεις.

Η αστυνομία είδε το αεροπλάνο στην ανατολική πλευρά του Μοντ Μπλανκ και ξεκίνησε την καταδίωξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!