Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: ΚΑΣ: «Πράσινο φως» για την απόσπαση των αρχαίων από τον σταθμό «Βενιζέλου»
[Protagon]: ΚΑΣ: «Πράσινο φως» για την απόσπαση των αρχαίων από τον σταθμό «Βενιζέλου»

[Protagon]: ΚΑΣ: «Πράσινο φως» για την απόσπαση των αρχαίων από τον σταθμό «Βενιζέλου»

Μετά από σχεδόν 15 ώρες συνεδρίασης, που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, το ΚΑΣ αποφάσισε στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης, με 13 ψήφους υπέρ, δύο κατά και δύο αποχές, να τεμαχιστούν και να αποσπαστούν οι σπουδαίες αρχαιότητες από τον πολύπαθο σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης και να επανατοποθετηθούν όταν θα είναι έτοιμος, σύμφωνα με την μελέτη της Αττικό Μετρό.

Κατά της απόσπασης, ψήφισαν η Πολυξένη-Αδάμ Βελένη, προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και ο καθηγητής Βλάσης Κουμούσης, πολιτικός μηχανικός, καθηγητής Δομοστατικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τμήμα των σπουδαίων αρχαιοτήτων στο υπέδαφος της Θεσσαλονίκης

Αποχώρησε στις 4 το πρωί η Αμαλία Ανδρουλιδάκη, προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων του υπουργείου, η οποία και δεν ψήφισε.

Συγκέντρωση πολιτών της Θεσσαλονίκης κατά της απόσπασης των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου, την Τρίτη

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησαν στο ΚΑΣ στις 3 το πρωί, ενώ τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης, που υποστήριζαν την παραμονή των αρχαιοτήτων, μπήκαν στην αίθουσα στις 1:45 τη νύχτα μετά από οκτώ ώρες αναμονής έξω από την αίθουσα.

Τμήμα των αρχαιοτήτων στα έγκατα της Θεσσαλονίκης

Στην αρχή της συνεδρίασης απορρίφθηκε αίτημα εξαίρεσης του Μανόλη Κορρέ, που είναι αδελφός του Δημήτρη Κορρέ -στον οποίο ανήκει η εταιρία που θα αποσπάσει τις αρχαιότητες και ο οποίος μίλησε λίγο αργότερα για τον τρόπο που θα αποσπαστούν- και του Μιχάλη Τιβέριου που παλαιότερα ήταν έμμισθος σύμβουλος της Αττικό Μετρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!