Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Καραμανλής: Μετρό στον Πειραιά το 2022
[Protagon]: Καραμανλής: Μετρό στον Πειραιά το 2022

[Protagon]: Καραμανλής: Μετρό στον Πειραιά το 2022

Το εργοτάξιο του σταθμού «Πειραιάς» του μετρό επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, το πρωί της Πέμπτης.

Ο σταθμός βρίσκεται στο τμήμα της επέκτασης της Γραμμής 3.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στη λειτουργία της γραμμής έως το Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά, μέχρι τουλάχιστον το 2022, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν για το 2021.

Ο σταθμός «Πειραιάς» βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Καυτηριάζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός τόνισε ότι «εμείς δεν λέμε ψέματα, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οι σταθμοί του Πειραιά δεν θα είναι έτοιμοι ούτε το 2020, ούτε το 2021 και θα καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια το έργο να παραδοθεί μέσα στο 2022».

Αναφορικά με τους τρεις πρώτους σταθμούς της επέκτασης: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, προανήγγειλε την ολοκλήρωσή τους το καλοκαίρι του 2020, τόνισε όμως πως υπάρχει το παράδοξο φαινόμενο να μην υπάρχει πρόβλεψη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, λόγω ασυμβατότητας.

«Εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε έτοιμους σταθμούς και να μην μπορούμε να τους λειτουργήσουμε. Γίνεται ένας τεράστιος αγώνας δρόμου από τον ΟΑΣΑ, έτσι ώστε να υπάρξει η λεγόμενη συμβατότητα του συστήματος», σχολίασε, προσθέτοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πώς εξελίσσεται η διαδικασία.

Οσον αφορά το τραμ και την επέκτασή του προς τον Πειραιά, ο υπουργός δήλωσε ότι ενώ ολοκληρώνονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια, τα έργα στον Φαληρικό Ορμο, που θα ξεκινήσουν το νέο έτος και θα διαρκέσουν 4-6 μήνες, πιθανότατα θα μετακινήσουν τη λειτουργία της επέκτασης για το καλοκαίρι του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!