Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Καμίνης: Με την απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ελέγξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση
[Protagon]: Καμίνης: Με την απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ελέγξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση

[Protagon]: Καμίνης: Με την απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ελέγξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Όχι» στην απλή αναλογική για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης λέει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη», κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για νόμο – φάντασμα που μετατρέπει τους δήμους σε απλά όργανα υλοποίησης των κατευθύνσεων του κεντρικού κράτους.

Σε άρθρο του που φιλοξενείται στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Καμίνης καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει να εργαλειοποιήσει προς όφελός του την «απλή αναλογική», έτσι ώστε να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε μέσω της κάλπης: να ελέγξει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για μια μοιραία πολιτική επιλογή που θα οδηγήσει σε παράλυση την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς αυτή δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ούτε τις πιο απλές ανάγκες των πολιτών, εκτιμά ο δήμαρχος Αθηναίων και καταλήγει με τη διαπίστωση ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση δεν είναι μία ισχυρή και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση, αλλά δήμοι υποταγμένοι στις κυβερνητικές επιλογές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου του κ. Καμίνη:

Την περίοδο της επταετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η κρατική επιχορήγηση στους δήμους μειώθηκε κατά σχεδόν 60%. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στους δήμους και τους δημάρχους να σηκώσουν πολύ μεγαλύτερο βάρος από το μερίδιο που τους αναλογούσε, στη προσπάθεια να μην καταρρεύσουν οι πόλεις και οι τοπικές κοινωνίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!