Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ηταν δίκαιο έγινε πράξη; Προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μεταξα! [video]
[Protagon]: Ηταν δίκαιο έγινε πράξη; Προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μεταξα! [video]

[Protagon]: Ηταν δίκαιο έγινε πράξη; Προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μεταξα! [video]

Η στόχευση ήταν προμελετημένη: να παίξει το προεκλογικό βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την πανηγυρική παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Και έτσι έγινε. Μόνο που το βίντεο είχε δύο προβλήματα:

Το πρώτο προσπεράστηκε γρήγορα, καθώς το γεγονός ότι έμοιαζε απίστευτα πολύ με ένα προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ του 1993 (εδώ ) μπορούσε να δικαιολογηθεί. Στην τέχνη και στη διαφήμιση -και στην πολιτική- δεν υπάρχει παρθενογένεση και άλλωστε τόσες προσπάθειες κάνει ο κ. Τσίπρας να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου —αυτή ήταν άλλη μία, έστω και άτσαλη.

Το δεύτερο όμως ήταν σοβαρό. Το βίντεο που παρουσίαζε προσωπικότητες και ιστορικές στιγμές της χώρας και έφερε τον τίτλο «Η δύναμη των Ελλήνων» συμπεριλάμβανε και τον φασίστα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, γεγονός που κανείς δεν το πρόσεξε όταν ετοιμαζόταν το διαφημιστικό. Και έτσι, από την Κουμουνδούρου έτρεχαν άρον άρον στα κανάλια, νύχτα Παρασκευής, για να το αποσύρουν.

Βέβαια το ότι δεν το πρόσεξαν χωράει πολλή συζήτηση, καθώς το ίδιο το «εφεύρημα» του σποτ έχει στόχο να υμνηθεί ο «μεγάλος ηγέτης» Αλέξης Τσίπρας ως συνεχιστής μιας Ιστορίας που τους χωράει όλους. Δηλαδή και τον Μακρυγιάννη και τους στρατιώτες του Αφιον Καραχισάρ, και τον Ελύτη και τον Παναγούλη και τον Μεταξά και τον Μανόλη Αναγνωστάκη και τον Χάρυ Κλυνν…

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!