Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ιταλία: Πρόστιμο και αφαίρεση επιμέλειας σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους
[Protagon]: Ιταλία: Πρόστιμο και αφαίρεση επιμέλειας σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

[Protagon]: Ιταλία: Πρόστιμο και αφαίρεση επιμέλειας σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες όπου παρατηρείται σε ανησυχητικό βαθμό το φαινόμενο άρνησης εμβολιασμού. Ολοένα και περισσότεροι γονείς δεν δέχονται να εμπιστευτούν την παρότρυνση του γιατρού. Προτιμούν να πιστέψουν τη θεωρεία περί «πρόκλησης αυτισμού» που διαβάζουν στο Διαδίκτυο ή την άποψη ότι ένα παιδί που δεν εμβολιάζεται δεν αρρωσταίνει ποτέ, που ακούν από έναν καλό φίλο.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι, τελικά, ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα είναι με τον νόμο. Με άμεσες ποινές στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Από την επόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2017, στην Ιταλία ο εμβολιασμός θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή παιδιών σε σχολεία. Οι γονείς θα πρέπει να αποδεικνύουν μέσω του βιβλιάριου υγείας ότι έχουν γίνει και ότι εξακολουθούν να γίνονται τα προβλεπόμενα εμβόλια, προκειμένου να γράψουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό. Αλλιώς το παιδί δεν θα μπορεί να πάει σχολείο.

Από το Δημοτικό και πέρα δεν θα προβλέπεται η απαγόρευση εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων. Εκεί αλλάζει η ποινή. Θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι και 7.500 χιλιάδων ευρώ στους γονείς που δεν έχουν φροντίσει να εμβολιαστεί το παιδί τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!