Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ιταλία: Ετοιμο το κυβερνητικό πρόγραμμα, ακόμη αναζητείται πρωθυπουργός
[Protagon]: Ιταλία: Ετοιμο το κυβερνητικό πρόγραμμα, ακόμη αναζητείται πρωθυπουργός

[Protagon]: Ιταλία: Ετοιμο το κυβερνητικό πρόγραμμα, ακόμη αναζητείται πρωθυπουργός

Τη Δευτέρα πρέπει να περιμένουμε τις ανακοινώσεις για το όνομα του νέου πρωθυπουργού στην Ιταλία, ωστόσο το εμπόδιο του προγράμματος ξεπεράστηκε γιατί η Λεγκά του Βορά και το Κίνημα Πέντε Αστέρια ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ολοκλήρωσαν και τελευταίες λεπτομέρειες.

Μετά τις αποκαλύψεις για τα σχέδια συντεταγμένης εξόδου από το ευρώ , τις οποίες τα δύο κόμματα απέρριψαν ως «παλαιότερη εκδοχή», το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα (PDF) μοιάζει, σε μια πρώτη ανάγνωση, ήπιο και ασαφές.

Για τα ευρωπαϊκά ζητά, για παράδειγμα, «την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ». Το Bloomberg εκτιμά ότι η Ιταλία μπορεί να ασκήσει πιέσεις ενόψει του επόμενου προϋπολογισμού της ΕΕ, ο οποίος θα ψηφιστεί τους επόμενους μήνες.

Οι αναφορές στην ΕΚΤ περιορίζονται σε γενικόλογα σχόλια, αφήνοντας την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πρόταση για διαγραφή χρέους 250 δισ. ευρώ στην άκρη.

Απουσιάζει φυσικά και κάθε αναφορά στην συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ.

Το πρόγραμμα θα τεθεί τουλάχιστον στην κρίση των μελών των Πέντε Αστέρων πριν παρουσιαστεί στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, στο πρόγραμμα περιέχεται η στήριξη των ανέργων με σχεδόν 800 ευρώ τον μήνα για μια διετία, μόνον δύο φορολογικές κλίμακες (στο 15% και 20%), αλλά και η αντιμετώπιση της σύγκρουσης συμφερόντων ανάμεσα σε επιχειρηματική και πολιτική δράση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!