Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ: «Αρχειακά τεκμήρια και ανθρώπινες ιστορίες στο ντοκιμαντέρ»
[Protagon]: Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ: «Αρχειακά τεκμήρια και ανθρώπινες ιστορίες στο ντοκιμαντέρ»

[Protagon]: Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ: «Αρχειακά τεκμήρια και ανθρώπινες ιστορίες στο ντοκιμαντέρ»

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου (ώρες 10:00-17:30), διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο για ενήλικες, στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Το εργαστήριο, που θα διεξαχθεί από τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ, έχει βιωματικό χαρακτήρα και κινείται στον χώρο του ανθρωποκεντρικού ντοκιμαντέρ. Θα αναπτυχθεί γύρω από μια υποδειγματική άσκηση, κατά την οποία αρχειακά τεκμήρια θα μελετηθούν από τους συμμετέχοντες ώστε να έρθουν στο φως ανθρώπινες ιστορίες που συνδέονται με αυτά. Στη συνέχεια, θα αναλυθούν όλα τα στάδια δημιουργίας ενός ντοκιμαντέρ που στηρίζεται κυρίως στην προφορική μαρτυρία, ζωντανεύοντας τεκμήρια και ιστορίες.

Μέσα από αφηγήσεις που ανασυγκροτούνται με βάση ιστορικές πηγές, φτιάχνονται ταινίες γεμάτες αλήθεια, συναίσθημα και χιούμορ, που συγκινούν, διασκεδάζουν, επιμορφώνουν ενώ παράλληλα ανιχνεύουν την καθημερινότητα, την κοινωνία και την Ιστορία. Με κύριο άξονα αυτή την άσκηση θα αναλυθούν ζητήματα που σχετίζονται με το ανθρωποκεντρικό ντοκιμαντέρ, όπως «Η προσωπική μαρτυρία μπροστά στον κινηματογραφικό φακό», «Η σχέση της μικρής ιστορίας με τη μεγάλη Ιστορία» και θα προβληθούν επιλεγμένα αποσπάσματα ταινιών.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε απόφοιτους και σπουδαστές κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, εκπαιδευτικούς, μουσειοπαιδαγωγούς, κινηματογραφιστές, ηθοποιούς, σε ανθρώπους που ασχολούνται με την προφορική αφήγηση καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για το σύγχρονο ντοκιμαντέρ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στον χώρο του Κινηματογράφου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!