Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ισπανία: Σοσιαλιστές και Podemos συμφωνούν στον σχηματισμό κυβέρνησης
[Protagon]: Ισπανία: Σοσιαλιστές και Podemos συμφωνούν στον σχηματισμό κυβέρνησης

[Protagon]: Ισπανία: Σοσιαλιστές και Podemos συμφωνούν στον σχηματισμό κυβέρνησης

Συμφώνησαν στον σχηματισμό κυβέρνησης οι Σοσιαλιστές και οι Podemos στην Ισπανία μπροστά στον κίνδυνο να μπουν στην κυβέρνηση οι ακροδεξιοί.

Ο απερχόμενος σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Unidas Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, υπέγραψαν σήμερα προκαταρκτική συμφωνία με στόχο τον σχηματισμό μιας «προοδευτικής», όπως δήλωσαν, κυβέρνησης συνασπισμού.

«Είναι μια συμφωνία για τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο σοσιαλιστής ηγέτης.

Αν επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη κυβέρνηση συνασπισμού της Ισπανίας μετά την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατία.

«Η Ισπανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση, μια στέρεη κυβέρνηση», δήλωσε ο Σάντσεθ προσθέτοντας ότι η συμφωνία είναι ανοικτή και σε άλλους.

Σοσιαλιστές και Podemos, πάντως συγκεντρώνουν μαζί 155 έδρες, αριθμός που δεν αρκεί για να σχηματίσουν πλειοψηφία στην 350 εδρών ισπανική βουλή και θα αναζητήσουν περαιτέρω συμμαχίες και συνεργασίες. Οι Podemos μάλιστα έχασαν επτά έδρες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, πέφτοντας στις 35.

Η συμφωνία τους έγινε μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί σε κυβερνητικό σχήμα το ακροδεξιό Vox (τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα με 52 έδρες), παρόλο που το προηγούμενο εξάμηνο, μετά τις εκλογές του Απριλίου, δεν τα είχαν βρει μεταξύ τους.

«Καταλήξαμε σε μια προκαταρκτική συμφωνία για να δημιουργήσουμε στην Ισπανία μια προοδευτική κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία συνδυάζει την πείρα του PSOE με το θάρρος των Unidas Podemos», δήλωσε ο Ιγκλέσιας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!