Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ισπανία: Αποκλείστηκε από το debate το ακροδεξιό Vox
[Protagon]: Ισπανία: Αποκλείστηκε από το debate το ακροδεξιό Vox

[Protagon]: Ισπανία: Αποκλείστηκε από το debate το ακροδεξιό Vox

Η εκλογική επιτροπή της Ισπανίας απέκλεισε το ακροδεξιό κόμμα Vox από τη συμμετοχή στο -μοναδικό μέχρι σήμερα- προγραμματισμένο debate μεταξύ των αρχηγών κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 28ης Απριλίου.

Το ακροδεξιό κόμμα ποτέ δεν έχει συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 5% στις εθνικές εκλογές, αλλά σημείωσε αναπάντεχη νίκη στις περιφερειακές εκλογές πέρυσι στην Ανδαλουσία. Βάσει των δημοσκοπήσεων προβλέπεται ότι θα κερδίσει ένα ποσοστό κοντά ή πάνω από το 10%.

Για αυτούς τους λόγους το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Atresmedia αποφάσισε το Vox να συμμετάσχει στην τηλεμαχία των τεσσάρων μεγαλύτερων εθνικών κομμάτων για το προγραμματισμένο για τις 23 Απριλίου debate, αφήνοντας έξω άλλα κόμματα όπως των Καταλανών ή βάσκων εθνικιστών.

Ωστόσο, η εκλογική επιτροπή αποφάνθηκε ότι υπάρχει παραβίαση του εκλογικού νόμου. Αρκετά μικρότερα κόμματα απαίτησαν να συμμετάσχουν στο debate, με βάση τα ποσοστά που συγκέντρωσαν σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η Atresmedia ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση, αν και διαφωνεί με αυτήν.

Από την πλευρά του, το Vox αντέδρασε με περιφρόνηση, τονίζοντας με tweet ότι τα αυτονομιστικά κόμματα επηρέασαν την απόφαση. «Είναι ξεκάθαρο ποιος κάνει κουμάντο ακόμη και σήμερα στην Ισπανία: Οι αυτονομιστές. Μέχρι τις 28 Απριλίου», έγραψαν.

Ενν τω μεταξύ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Σοσιαλιστές προηγούνται στην πρόθεση ψήφου, αν και δεν συγκεντρώνουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!