Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το Ιράν κατέσχεσε δύο βρετανικά τάνκερ στον Περσικό
[Protagon]: Το Ιράν κατέσχεσε δύο βρετανικά τάνκερ στον Περσικό

[Protagon]: Το Ιράν κατέσχεσε δύο βρετανικά τάνκερ στον Περσικό

Δύο πετρελαιοφόρα φαίνεται ότι κρατούν οι Φρουροί της Επανάστασης, ένα βρετανικό και ένα βρετανικών συμφερόντων αλλά με λιβεριανή σημαία, πιθανότατα σε αντίποινα του ιρανικού που κρατούν οι αρχές του Γιβραλτάρ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι κρατούν το βρετανικό τάνκερ Stena Imperο στο Στενό του Ορμούζ, ενώ μέλη τους ανέβηκαν στο δεξαμενόπλοιο «για μη τήρηση του διεθνούς ναυτικού κώδικα», κατόπιν «αιτήματος των λιμενικών και ναυτιλιακών αρχών της επαρχίας Χορμοζγκάν».

Όπως μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, IRNA, που επικαλείται στρατιωτική πηγή, το βρετανικό δεξαμενόπλοιο είχε απενεργοποιήσει τον πομπό της θέσης του και αγνόησε προειδοποιήσεις από τις επίλεκτες ιρανικές δυνάμεις πριν «συλληφθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μεταξύ των παραβιάσεων του βρετανικού τάνκερ ήταν ότι έπλεε σε λάθος κατεύθυνση σε οδό ναυσιπλοΐας και αγνόησε τις οδηγίες.

Το τάνκερ Stena Impero κατευθυνόταν προς τη Σαουδική Αραβία, όταν άλλαξε ξαφνικά πορεία και άρχισε να κινείται προς τα χωρικά ύδατα του Ιράν.

Όπως αναφέρουν οι βρετανικές αρχές, το τάνκερ πήγαινε προς το νησί Κεσμ, όπου υπάρχει βάση των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero, δεξαμενόπλοιο 30.000 τόνων, σχετικά καινούργιο που ανήκει στην εταιρεία Stena Bulk, ανακοίνωσε ότι δεν έχει κατορθώσει να επικοινωνήσει με το 23μελες πλήρωμά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!