Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το Ιράν επέλεξε την εξωστρέφεια του Ροχανί
[Protagon]: Το Ιράν επέλεξε την εξωστρέφεια του Ροχανί

[Protagon]: Το Ιράν επέλεξε την εξωστρέφεια του Ροχανί

Το Ιράν αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Χασάν Ροχανί -και άρα την συνέχεια της εξωστρέφειας- με μία δεύτερη θητεία στην προεδρία. Η νίκη του ιρανού προέδρου είναι θριαμβευτική. Με καταμετρημένες τις 38,9 εκατ. ψήφους, το πρωί του Σαββάτου, ο Ροχανί συγκέντρωνε 22,8 εκατ. ψήφους έναντι των μόλις 15,5 εκατ. ψήφων που συγκέντρωνε ο ανθυποψήφιός του, Εμπραχίμ Ραϊσί.

Αφού ανακοινώθηκαν αυτά τα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών, το κρατικό κανάλι του Ιράν συνεχάρη τον πρόεδρο για τη σίγουρη επανεκλογή του.

Η αναμέτρηση που τις τελευταίες ημέρες είχε δημιουργήσει ένα κλίμα πόλωσης, προσέλκυσε στις κάλπες πάνω από 40 εκατ. κατοίκους από τους 56 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του Ιράν, με το ποσοστό της συμμετοχής να ξεπερνά το 70%.

Και τελικά το κλίμα πόλωσης δεν επιβεβαιώθηκε. Οι πολίτες της χώρας έδωσαν την εντολή στον Ροχανί να συνεχίσει την ενίσχυση των προσωπικών ελευθεριών των κατοίκων και το άνοιγμα της ιρανικής οικονομίας σε εξωτερικούς επενδυτές.

Ο συντηρητικός ιερωμένος Ραϊσί, ο οποίος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά, ως αουτσάιντερ, στην προεκλογική κούρσα, κατηγορούσε την κυβέρνηση για την αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας και τη στασιμότητα της ιρανικής οικονομίας. Ως λύση υποστήριζε την επικέντρωση της πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας και όχι στις διεθνείς, διπλωματικές σχέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!