Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: «Ηρακλής» και χρεώσεις τραπεζών στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες
[Protagon]: «Ηρακλής» και χρεώσεις τραπεζών στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες

[Protagon]: «Ηρακλής» και χρεώσεις τραπεζών στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες

Το θέμα της αύξησης των τραπεζικών χρεώσεων (ακόμα και για ηλεκτρονικές συναλλαγές) που ήδη έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των πελάτων τους, αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα στις 13.30 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών στο Μαξίμου.

Επί τάπητος θα τεθεί και το φιλόδοξο σχέδιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων «Ηρακλής» που αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Η αύξηση των χρεώσεων στην οποία προέβησαν εσχάτως οι τράπεζες έχει προκαλέσει την ενόχληση της κυβέρνησης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, να παίρνει θέση και να λέει ότι «η αύξηση φάνηκε σαν να ήταν συνεννοημένη», καλώντας τα πιστωτικά ιδρύματα να αφουγκράζονται περισσότερο την κοινωνία. «Πρέπει να βρείτε τρόπο να το τακτοποιήσετε», ήταν η παραίνεση του υπουργού στο 11ο Risk and Management Compliance Forum προς στα στελέχη των τραπεζών.

Από το βήμα του Economist, o ίδιος ο Πρωθυπουργός μίλησε για άδικες χρεώσεις.

«Θα συναντηθώ με τις ηγεσίες των πιστωτικών ιδρυμάτων για να αντιμετωπιστούν κάποιες άδικες χρεώσεις που ανακοινώθηκαν. Για παράδειγμα να πληρώνει κάποιος επιπλέον κόστος για να μάθει, απλώς, την κίνηση του λογαριασμού του. Ή να επιβαρύνεται ένας νησιώτης που αναγκαστικά εξυπηρετείται από το ΑΤΜ μιας τράπεζας επειδή στο χωριό του δεν υπάρχει άλλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ταυτίζει το «υγιές τραπεζικό σύστημα» με την «υγιή συμπεριφορά των τραπεζών στους πελάτες που τις στηρίζουν».

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και η λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!