Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Υπουργός Οικονομικών Βαυαρίας: «Να συζητήσουμε ένα plan B για την Ελλάδα»
[Protagon]: Υπουργός Οικονομικών Βαυαρίας: «Να συζητήσουμε ένα plan B για την Ελλάδα»

[Protagon]: Υπουργός Οικονομικών Βαυαρίας: «Να συζητήσουμε ένα plan B για την Ελλάδα»

Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας και μέλος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέντερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, δήλωσε πως «σε ό,τι αφορά την Ελλάδα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να συζητήσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο (plan B). Κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα αντέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη προγραμματισμένη δόση είναι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο πρόγραμμα.

«Αυτό θα γίνει μόνον εάν συμμετάσχει το ΔΝΤ. Ενας ευρωπαϊκός γύρος του παιχνιδιού μόνο με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) δεν θα λειτουργήσει», σημείωσε σχετικά.

Πρόσθεσε ότι τα ευρωπαϊκά οικονομικά θέματα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα στη Γερμανία, διότι «η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) έχει δώσει μια υπόσχεση παλαιότερα: να γίνει το ευρώ τόσο σταθερό όσο το μάρκο. Αυτό την διαφοροποιεί και από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD)».

Ο Ζέντερ άσκησε επίσης σκληρή κριτική κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) λόγω της πολιτικής των μηδενικών επιτοκίων: «H EKT δημιουργήθηκε ως ευρωπαϊκή ομοσπονδιακή τράπεζα και όχι ως υποκατάστημα της Goldman Sachs», είπε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!