Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Εκανε τη χώρα hot spot»
[Protagon]: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Εκανε τη χώρα hot spot»

[Protagon]: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Εκανε τη χώρα hot spot»

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική και τα πεπραγμένα του σε ό,τι αφορά στο Μεταναστευτικό εξαπολύει το υπουργείο Προστασίας τους Πολίτη, στον απόηχο της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ και των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σε μακροσκελή ανακοίνωση απαντά με 12 σημεία στην επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι, μεταξύ άλλων, είχε μετατρέψει τη χώρα σε «hot spot για μετανάστες και δίκτυα διακινητών».

Το υπουργείο επισημαίνει ακόμη ότι «οι άνθρωποι στοιβάζονται, εγκλωβίζονται επί μακρόν σε θλιβερά στρατόπεδα ωραιοποιημένων ονομασιών όπως “δομές φιλοξενίας” και ”κέντρα υποδοχής”». Κάνει ακόμη λόγο για «ανύπαρκτο σύστημα διαχείρισης», «σύνορα-σουρωτήρι» και «δικαιωματική ευαισθησία» εκ μέρους της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μέμφεται τις τοπικές κοινωνίες για τις αντιδράσεις τους στη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας. Οι κοινωνίες αντιδρούσαν και αντιδρούν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν τις σκέφθηκε. Δεν σκέφθηκε την επιβάρυνση σε νοσοκομεία, διοικητικά δικαστήρια, υπηρεσίες καθαριότητας, αστυνόμευσης και καθημερινότητας που υφίστανται οι δήμοι και οι πολίτες, όπου εγκαθίστανται δομές φιλοξενίας. Δεν κατανόησε το φυσικό, ανθρώπινο αρχικό συναίσθημα φόβου και ίσως άπωσης που δημιουργεί η επαφή με τον «ξένο». Αρκέστηκε και αρκείται να καταγγέλλει συλλήβδην πολίτες και ΟΤΑ ως ρατσιστές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Κατηγορεί μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ήταν αντίθετος και κλασικά ιδεοληπτικός στην αντιμετώπιση της κοινής δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, δηλαδή στο πιο σοβαρό εργαλείο επιστροφών που διαθέτει η χώρα. Αγνόησε τη δήλωση, την παρέκαμψε με νομικά κόλπα και οι επιστροφές ήταν 1806 σε τρία χρόνια!»

«Η χώρα υφίσταται τις συνέπειες των γεωπολιτικών επιδιώξεων και οικονομικών συμφερόντων άλλων», τονίζει το υπουργείο, μιλώντας για «αδιέξοδη κατάσταση που δεν μπορεί να ανεχθεί η Ελλάδα».

Χθες Σάββατο, μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι «η προσγείωση της κυβέρνησης της ΝΔ στην πραγματικότητα για το Προσφυγικό θα έχει πολλά επεισόδια».
Καταλόγιζε στην κυβέρνηση ότι «άργησε να κατανοήσει» το πρόβλημα και να δράσει για αυτό ενώ επέκρινε την απόφαση της κατάργησης της εξέτασης σε δεύτερο βαθμό των αιτημάτων για το άσυλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!